Apsolutno nedopustiv prekid otkupa maline

Apsolutno je nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, ocenjeno je na sastanku malinara i predstavnika Vlade. Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, sastali su se sa predstavnicima Asocijacije malinara Srbije u cilju otklanjanja poremećaja koji su se pojavili u delu otkupa maline.

Na sastanku je ocenjeno da je apsolutno nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima, što je bio slučaj na nekoliko ključnih otkupnih mesta. Potpredsednik Ljajić i ministar Nedimović su istakli da će se dosledno insistirati na sprovođenju otkupa do kraja berbe koji je isključivo u skladu sa tržišnim pravilima, dok će za svaki drugi pokušaj važiti nulta tolerancija.

„Iz navedenih razloga, po nalogu resornih ministara angažovane su sve raspoložive inspekcijske službe koje će obezbediti potpuno i bezrezervno poštovanje istih“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici Asocijacije su takođe obavešteni da su u prethodnom periodu preduzeti i dodatni koraci u cilju sprečavanja eventualnih zloupotreba prilikom uvoza maline u Republiku Srbiju.
PP Media

2 Responses to Apsolutno nedopustiv prekid otkupa maline

  1. Nehro kaže:

    Jes nedopustljivo ali na primer „ZEnit“ je juce prekino otkup maline.

  2. Na osnovu analize uslova konkurencije na trzistu, otkupa i izvoza maline u Srbiji, Komisija za zastitu konkurencije utvrdila je da nema poremecaja na trzistu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *