Božićni darovi za decu Priboja, Prijepolja i Nove Varoši

Humanitarne organizacije „Stara Raška“, krenula je sa tradicionalnom podelom „Božićnih darova“ u Limskoj dolini. Božićni poklon u vidu novčanih sredstava u iznosu od 5.000 dinara, ove godine dobiće 850 dece, socijalno ugrožene iz Priboja, Prijepolja i Nove Varoši. Donaciju vrednu 4.300.000 dinara obezbedila je dijaspora u Kanadi okupljena oko Kanadsko-srpske fondacije „Stara Raška“ iz Toronta.

Priboj podela Božićnih poklona


U četvrtak, 5. januara pokloni su uručeni deci u Priboju i Prijepolju, dok će mališani iz Nove Varoši poklone dobiti da Badnji dan. Dvanaestu godinu za redom porodica Varaklić poreklom iz Prijepolja, organizuje u sestrinskoj organizaciji Stare Raške u Kanadi prikupljanje novčanih sredstava kako bi obradovala mališane u svom rodnom kraju. U tih 12 godina, prikupljeno je namenski za Božićne darove nešto oko 500.000. evra, što u protivdinaskoj vrednosti iznosi oko 60 miliona dinara.
Prema najavama Vojina Vučićevića Izvršnog direktora za projekte H.O. “Stara Raška”, ova organizacija će već na proleće nastaviti svoju misiju sa projektima pomoći na revitalizaciji poljoprivrede i osnaživanju voćarske proizvodnje u svim opštinama Raške oblasti.
Goran Reković PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *