Ismail Ćatić: Otvoreno pismo predsedniku opštine Prijepolje Dragoljubu Zindoviću; Zašto aplaudirate kada Samir Tandir vređa bošnjačke privrednike?

Poštovani predsedniče, obraćam Vam se u svojstvu koordinatora liste “Vakat je” i u svojstvu privrednika i građanina a povodom Vaše otvorene podrške jednoj listi u čijem ste izbornom štabu “slavili” izborni rezultat.

Osetio sam potrebu da Vam postavim nekoliko pitanja, jer me na to obavezuju svi oni glasači koji nisu dali podršku Vašem favoritu i koalicionom partneru.

Pitam Vas:
– Da li ste Vi predsednik i onih građana koji nisu podržali listu “Matica Bošnjaka”?
– Zašto su funkcioneri SNS-a bili glavni agitatori na terenu i na taj način svima dali do znanja da je to Vaša lista?
– Zašto u izbornoj noći niste obišli i druge štabove?
– Zašto se niste obratili građanima koji su podržali neku drugu listu u izboru za BNV?
– Da li ste namerno baš uoči izbora prebacili sredstva iz budžeta opštine Prijepolje u iznosu od 3 milona dinara Sandžak televiziji, koja nema dozvolu za emitovanje na teritoriji naše opštine?
– Da li ste znali da su baš tim novcem plaćali glasove od 1000 do 3000 din?
– Da li ste znali da građani nisu mogli da glasaju zato što je neko u njihovo ime već glasao?
– Da li ste znali da su građani iz Divaca koji se nalaze u Nemačkoj “dali” glas vašoj listi, a da i ne znaju da su glasali?
– Zašto aplaudirate kada Samir Tandir vređa bošnjačke privrednike, nazivajući ih tajkunima koji gospodare gradom?
– Molim da mi objasnite šta se to zamera bošnjačkim privrednicima?
– Da li to što uredno izmiruju obaveze prema državi, ili možda to što zapošljavaju ljude ne pitajući koje su vere i političke orijentacije ili možda to što pune kako republički, tako i opštinski budžet, sa kojim novcem Vi raspolažete?
– Zašto ne obilazite ili ne pozivate privrednike i ne podelite sa njima ideje o ekonomskom razvoju opštine ili Vam nije stalo do njihovog mišljenja?
– Zašto ostajete nemi na izjave Samira Tandira u obraćanju njegovom glasačkom telu, kada im upućuje poruku da ostanu budni i ako bude potrebno da tri hiljade ljudi na njegov poziv dođe da brani izborni rezultat, a ja Vas pitam od koga da brani i da li je to poziv na potencijalni sukob?
-Da li je naš greh što ne podržavamo diktaturu i jednoumlje u jednoj od dvije IZ-e (IZuS) koja je bliska Vašim koalicionim partnerima?
– Da li je naš greh, što se suprotstavljamo ponižavanju imama (hodža) te iste IZ, koji su izloženi raznim pritiscima i ucenama i najnižem degradiranju u svakodnevnom životu, i koji su morali fotografisanjem da dokažu za koga su glasali?

– Zašto niste došli na otvaranje džamije u Ivanju, kada ste uredno pozvani i zašto se niste udostojili da date jedno vozilo koje bi dopratilo turskog ambasadora do džamije, nego je delegacija lutala, a krenula je iz Vašeg kabineta?
Imao bih još mnogo pitanja, ali ceneći Vašu funkciju i ne zeleći da zloupotrebim vreme, mislim da je ovo minimum pitanja koja bi Vam i gradjani u ovom trenutku postavili..

U nadi da ćemo dobiti odgovore, srdačno Vas pozdravljam.

Ismail Ćatić
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *