Izgorela vikendica u Velikoj Župi, zbog lošeg puta vatrogasno vozilo nije moglo da priđe mestu požara

Vikendica vlasnika Mihaila Sredojevića iz Kovačevca, zaseoka kod Velike Župe nadomak Prijepolja izgorela je danas popodne od udara groma. U trenutku udara u vikendici se niko nije nalazio. Ona bi možda bila i spašena od vatrene stihije da su pripadnici Vatrogasno spasilačke jedinice iz Prijepolja svojim vozilom mogli prići do mesta požara, međutim nebrigom nadležnih opštinskih organa put je gotovo neupotrebljiv te stoga vatrogasci svojim vozilom nisu mogli prići do mesta požara, već je on gašen uz pomoć PP aparata. Uzaludna je bila i pomoć komšija koji su crevima sa vodom pokušali da pomognu ali ipak spasa nije bilo vikendica je izgorela do temelja.

Izgorela vikendica u Velikoj Župi, loš put sprečio vatrogasce da brže reaguju, foto: www.ppmedia.rs


Naime, kako su nam Mihailove komšije rekle vikendica je služila kao pomoćni objekat i nalazila se u neposrednoj blizini malinjaka ispod smrče. Grom je najpre pogodio u drvo nakon čega se požar proširio i na vikendicu. Vatrogasci spasioci su brzo izašli na teren, međutim kako komšije kažu loš put o kojem godinama niko ne vodi računa pretvoren je u prave kratere što je onemogućiolo da vatrogasni kamion dođe na lice mesta i da ugasi požar.
Inače, Kovačevac je mesto gde se pod zasadom maline nalazi veliki broj parcela, ali ono što ove vredne meštane muči jeste loš put koji im zadaje velike nedaće.
PP Media

Vikendica izgorela do temelja, uzaludan je bio pokušaj komšija i vatrogasaca da ugase vatru, foto: www.ppmedia.rs

One Response to Izgorela vikendica u Velikoj Župi, zbog lošeg puta vatrogasno vozilo nije moglo da priđe mestu požara

  1. Slavenko kaže:

    Naravno, lokalnoj vlasti i Mesnoj zajednici ne pada na pamet da popravi katastrofalno loš put do Kovačevca. Za svakakve gluposti nađjete novac, a za prioritetne stvari za život ljudi uvek nema para. Treba da vas je sramota.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *