Na Malu Gospojinu osvećenje Hrama u Štitkovu

Na Malu Gospojinu 21. septembra ove godine u selu Štitkovo obaviće se osvećenje obnovljenog Hrama svetog Blagoveštenja, čija je obnova trajala godinu dana, za koju je utrošeno 70.000 evra. Osvećenje će obaviti vladika Eparhije mileševske g. Atanasije, u prisustvu velikog broja predstavnika Srpske pravoslavne crkve. Liturgija počinje u devet časova.

– Hram svetog Blagoveštenja je crkva u Štitkovu, selu koje je od izuzetnog značaja za očuvanje kulturnog i materijalnog nasleđa Stare Raške. Crkva u Štitkovu je podignuta na mestu gde je nekada bio manastir. Patrijarh Gavrilo Rašković, iz čuvene kneževske porodice Rašković podigao je manastir davne 1655. godine. Nepuna dva veka kasnije, manastir je porušen od strane turaka. Pre 150 godina, na ruševinama manastira podignuta je crkva u Štitkovu – kazao je predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević.

Ovoj duhovnoj svečanosti prisustvovaće više od 500 priložnika i gostiju.Posle osvećenja Hrama i svečanog ručka za priložnike i goste nastavlja narodno veselje, uz muziku uživo, u duhu tradicije i običaja srpskog naroda.
PP Media

One Response to Na Malu Gospojinu osvećenje Hrama u Štitkovu

  1. boricic mirjana kaže:

    zahvaliti vojinu vucicevicu na njegovom trudu sto nestedeci sebe pomaze svom rodnom kraju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *