Novovaroški folkloraši na internacionalnoj smotri u Turskoj

Četrdeset folkloraša iz Nove Varoši krenulo je danas put Turske gde će zajedno sa kulturno umetničkim društvima iz Čačka i Dimitrovgrada, naredne sedmice predstavljati Srbiju na internacionalnoj smotri folklora.Igrače je ispratio i predsednik opštine Radosav Vasiljević koji im je poželeo srećan put.

„Na ovom sedmodnevnom putovanju Kulturno umetničko društvo Nova Varoš će se potruditi da na adekvatan način predstavi našu opštinu na smotri folklora u Turskoj, a u takmičerskom delu i da osvoji, siguran sam i neko zavidno mesto. Deca su krenula u pratnji i direktorke Doma kulture Mihrije Hadžić i predstavnika lokalne samouprave, pomoćnika predsednika opštine Marijane Đokić”, rekao je Vasiljević.

Novovaroški folklorasi pred polazak u Tursku, foto: www.ppmedia.rs Goran Reković

On dodaje da će im ova poseta biti jedno bogato iskustvo, gde će imati priliku da predstave i turizam, sport, poljoprivredu i privredu novovaroške opštine.

„Nadamo se da ćemo u narednom periodu i mi njih moći da ugostimo. Siguran sam da će nakon povratka naši folkloraši nositi samo lepe utiske iz Turske.”, kaže Vasiljević.

Lokalna samouprava je podržala KUD „Nova Varoš”, ove godine sa 300.000 dinara, dok su ostala sredstva izdvojili roditelji.

Inače, na fesivalu će nastupiti oko 750 učesnika iz desetak evropskih zemalja.
Izvor: GZS i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *