Osman Ćatić: Činjenicama na „argumente sile“

Osman Ćatić, vlasnik preduzeća „Ćatić company“ koje zapošljava više od 150 radnika oglasio se saopštenjem za javnost povodom neprimerene hajke koja se u javnosti vodi protiv njega i njegove firme od strane dela opštinske vlasti, potpomognute televizijom Sandžak koja se nalazi pod direktnom kontrolom Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka i ljudi koji vode ovu stranku u gradu na Limu. Saopštenje ovog privrednika prenosimo u celosti.

U gotovo opštoj hajci koja se poslednjih meseci vodi protiv mene i moje firme a koja je instruirana od lokalne vlasti i njenih pojedinih članova, ne biraju se sredstva, metode i načini da se ostvari cilj i javnosti budem predstavljen u najgorem mogućem svetlu. Naravno, da su u pitanju providne manipulacije, iskonstruisane neistine i zanemarivanje elementarne obaveze da se tvrdnje potkrepe argumentima. Ono što se poslednjih dana raznim načinima plasira javnosti lišeno je dokaza jer ih oni nemaju. Argumenti su na mojoj strani i ja ih, isključivo u nameri da javnosti prezentujem samo istinu a da sud o tome prepuštim gradjanima Prijepolja, stavljam na uvid:
Zastoj na izgradnji objekta u Šehovića Polju nije zbog, kako navodno tvrde oni kojima ja smetam u svakom pogledu i svakoj mojoj aktivnosti, nepostojanja gradjevinske dozvole. To je notorna laž.
Za zgradu u Šehovića Polju posedujem gradjevinsku dozvolu broj 351-371/08, akt o urbanističkim uslovima broj 350-2/74 i prijavu radova broj 351-265-2011 kao i Sporazum sa Opštinskim pravobraniocem za zamenu parcela i pomeranje zgrade broj 351-371/08.
Prilikom radova odnosno kopanja podrumskog dela zgrade naišao sam na toplovod kojim se napaja susedna stambena zgrada u Šehovića Polju kao i na dva podzemna visokonaponska kabla. Naravno da sam odmah obustavio radove i o tome obavestio Odeljenje za urbanizam u Opštinskoj upravi, JKP „Lim“ i Pogon Elektrodistribucije u Prijepolju. Od Odeljenja za urbanizam SO zatražio sam izmenu Rešenja čija je suština skraćivanje zgrade kako bi se izbegli problemi sa podzemnim kablovima.

Plac Osmana Ćatića, foto: www.ppmedia.rs


Nisam naišao na razumevanje pa sam se žalio Opštinskom veću koje je pozvalo predstavnika Odeljenja za urbanizam, javnog pravobranioca i mene i dogovorili smo se da Opština o svom trošku isparceliše moj plac i državno zemljište i da se pomeri zgrada od ulice kako bi se stvorio prostor za trotoar. Dogovor je došao do faze potpisivanja i na zadovoljstvo obe strane javni pravobranilac je pripremljeni Sporazum potpisao, ali Urbanistička služba nije potpisala ugovor pod izgovorom da se čeka izrada Plana detaljne regulacije.
To što opštinska vlast ne zna ili neće da zna šta ima u svojoj arhivi samo je dokaz da oni ne priznaju argumente ni činjenice što je karakteristika njihovog načina obavljanja lokalne vlasti u ovom kratkom periodu koliko traje njihova koaliciona vladavina.
Žao mi je, pre svega zbog stanara susedne zgrade i onih koji žive ili rade u neposrednoj blizini lokacije oko koje se ovih dana, iznenada, mnogo govori u pojedinim medijima. No, ova vlast nikada nije imala sluha da me pozove i da zatraži moju saglasnost da uredimo postojeći plac. Da im je stalo do toga da im gradjani nemaju ružnu sliku pred očima, oni bi to davno uradili. Medjutim, njima nije stalo do dogovora, do gradjana i do onih koji ne pripadaju njihovoim političkom taboru. Oni bi probleme rešavali isključivo silom i sirovom snagom vlasti! Zar slučaj sa snimateljem iz neke novopazarske televizije za prilog čiji su urednici, zapravo, Samir Tandir i Milan Gačević, to ne potvrdjuje?

Osman Ćatić vlasnik komapnije „Ćatić company“, foto: www.ppmedia.rs


Ova vlast, ne želeći da poštuje akta, rešenja, dozvole, sporazume koje je Opština izdala, ne želeći dogovor sa vlasnikom placa, organizuje ovih dana potpisivanje peticije od strane gradjana ovog dela Šehovića Polja! Šta reći o tome i o takvom načinu promovisanja državne vlasti! Vlast ne piše peticije jer je vlast! Vlast treba da povede upravni postupak i da se dogovorom dodje do najboljeg rešenja za svaku stranu. U krajnjem slučaju vlast treba, ako sve drugo propadne kao pokušaj dogovora, da donese Rešenje onako kako ona misli da je svrsishodno, a ja ću kao vlasnik placa takvo rešenje ili prihvatiti ili ću se žaliti i, po okončanju postupka, prihvatiti konačan epilog nadležnih instanci. Ali, oni to ne znaju ili neće da znaju. Oni dovode ljude po svom nahodjenju, ulaze u tudji posed i na taj način opravdavaju nesposobnost i neznanje.
Spreman sam, i pored svega, da prihvatim svaki dobar predlog gradjana Šehovića Polja, od kojih očekujem razumevanje i poštovanje prava koje proističe iz svojine nad pomenutim placem. Spreman sam da takav predlog razmotrimo i ja ću ga, uz predstavnike opštinske vlasti i načelnika odeljenja za urbanizam prihvatiti i sprovoditi, zaključuje u svom saopštenju Osman Ćatić.

PP Media

One Response to Osman Ćatić: Činjenicama na „argumente sile“

  1. Vshdija preljevic komaryn kaže:

    Zalosno moj osmane do juce hajka protiv nekog drugog osmana danas tebe sutrace neki treci osman i u krug uvjek neko mora bit napadnut neko kriv a neko luk jeo nit miriso napadnut mislim dajeto plod nedloge i izdaja prijateljstava i nepostovanja jedan prema drugom zalosno stoje to tako ugradu na limu dje pomoci niodkud nema osim sami sebi da pomognemo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *