Predlog rebalansa prosleđen odbornicima na usvajanje

Pribojski većnici utvrđeni su predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2017. godinu, zatim predlg odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Priboj za 2017. godinu i o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Priboj, a razmatrani su i Izveštaj o radu za prethodnu i Plan rada za 2017.godinu Predškolske ustanove „Neven“.

Predlogom Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Priboj za 2017. godinu, odnosno rebalansom budžeta za 2017. godinu izvršeno je usklađivanje prihoda i rashoda budžeta prema potrebama koje su bile u prvih devet meseci i koje se očekuju do kraja godine, tako da je ukupan obim budžeta utvrđen ranije donetom odlukom iznosio 1.153.310.354 dinara, a novim predlogom iznosi 1.400.824.928 što je ukupno povećano za 21,43%. Ukupno povećanje rashoda koji se finansiraju iz budžeta opštine Priboj iznosi 247.115.574,00 dinara i to se uglavnom odnosi na rashode izvršene za podsticaj bivših zaposlenih radnika FAP-a. Predloženi rebalans, koji će se naredne sedmice naći pred odbornicima Skupštine opštine, baziran je na proceni ostvarenja prihoda do kraja 2017. godine, pri čemu se najveći deo povećanja prihoda odnosi na transferna sredstva od strane Republike Srbije.

Detalj sa sednice Opštinskog veća, foto: www.ppmedia.rs Goran Reković

Utvrđen je i predlog Odluke o određivanju maksimalnog broja zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave opštine Priboj za 2017. godinu, što predstavlja zakonsku obavezu lokalne samouprave. Odlukom je u sistemu lokalne samouprave utvrđen maksimalan broj zaposlenih i to 268, za jednog izvršioca više nego što je to bio slučaj u prethodnoj godini, u kojoj nije bila iskazana potreba za racionalizacijom broja radnih mesta. Predlog Odluke je prosleđen Skupštini opštine na usvajanje.

Utvrđen je i predlog Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji opštine Priboj. Razlog za donošenje ove odluke je usaglašavanje propisa iz oblasti taksi prevoza iz nadležnosti lokalne samouprave sa Zakonom o prevozu putnika u drumskom saobraćaju. Odluka sadrži 11 poglavlja , kao i obrasce taksi dozvole i registra vozača, vozila i krovnih oznaka. Odlukom o auto-taksi prevozu definisano je da Opštinsko veće utvđuje optimalan broj taksi prevoznika, na osnovu broja registrovanih i realnih potreba.

Razmotreni su Izveštaj za prethodnu i Plan rada za 2017. godinu Predškolske ustanove „Neven“, koji su prosleđeni odbornicima Skupštine opštine na usvajanje.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *