Pribojsko Društvo za cerebralnu i dečiju paralizu dobilo opremu za rafting

Društvo za Cerebralnu i dečju parlizu iz Priboja, nabavkom dva rafting čamaca i kompleta opreme, uspešno je na kraju godine završilo projekat pod nazivom „Život dostojan čoveka“. Ovaj jedinstven projekat finansiralo je Ministarstvo pravde sa milion i dvesta hiljada dinara u okviru svog programa opornituiteta od kazni.

Prilikom završne prezentacije nabavljene rafting opreme, predstavnici Društva za cerebralnu i dečju paralizu potpisali su ugovor o saradnji sa Rafting klubom Eko Lim iz Priboja o načinu odrržavanja i korišćenja čamaca i bezbednosne opreme.

Rafting klub Eko Lim u sardnji sa Turističkom organizaciojom Priboja i Društvom CDP, otpočeo je pre četiri godine jedinstven projekat Regate za osobe sa invaliditetom koji su do sada u nezaboravnom spustu niz Lim iskusili predstavnici desetak Udruženja CDP i MNRO iz cele Srbije.

Uz nabavku čamaca i bezbednosne opreme, projekta je obuhvatio i uređenje dnevnog boravka Društva za CDP u kom svakodnevno boravi oko 20-ak štićenika Društva.

Prema potpisanom Ugovoru o saradnji između CDP Priboj i Rafting kluba Eko Lim, očekuje se da od marta do oktobra sledeće godine, rafting sezona okupi većinu aktivnih društava i saveza CDP I MNRO Srbije koji će imati jedinstvenu priliku kod nas da osete čari i ugođaj spusta rekom Lim
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *