Prijepolje: Burno skupštinsko zasedanje, teške reči i optužbe

Na sednici sazvanoj po hitnom postupku odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili su predlog odluke o prosečnim cenama kvadratnog metra nepokretnosti na osnovu kojih će u ovoj godini biti utvrđena osnovica poreza na imovinu na nepokretnosti koje se nalaze u najopremljenijoj zoni opštine za poreske obveznike koji ne vode knjige, odnosno koeficijentima za utvrđivanje poreza. Ova osnovica ostala je ista kao i prethodne godine, tako da se i visina poreza neće menjati. Odbornici su takođe usvojili rebalans budžeta, zatim doneli odluku o izmeni Statuta Doma kulture i razrešili i ponovo imenovali Seada Porovića za vršioca dužnosti direktora Doma zdrvlja.

Usvajanju rebalansa budžeta prethodila je žučna rasprava tokom koje je šef odborničke grupe vladajuće Demokratske partije Sandžaka Bahrija Beganović optužio svog kolegu, šefa odborničke grupe Srpske napredne stranke Veska Zindovića da je od njegovog sina Labuda zahtevao novac za potrebe stranke.

– Ja neću da mi radiš put hocu pare za stranku, ovo svi građani treba da znaju. Otišao sam kod predsednika, gde sam možda u afektu i nešto opsovao i rekao mu da ovo što rade stvarno nema nikakvog smisla. Međutim on mi je odgovorio da je Zindović pošten čovek. Ja odogovorno tvrdim da je on od mog sina tražio pare – kazao je između ostalog za govornicom Beganović i dodao da njemu ne mogu zapretiti kao što su to učinili Ljujiću da će mu zapaliti firmu ukoliko ne bude ćutao.

Još jedno burno skupštinsko zasedanje u Prijepolju, foto: www.ppmedia.rs

Sa druge strane šef naprednjaka Vesko Zindović reklamirajući povredu poslovnika kazao je da je Labuda Beganovića zvao u svojstvu predsednika Organizacionog odbora Letnje lige u malom fudbalu, da ga kao uglednog privrednika pita za finansijsku pomoć toj manifestaciji.

– Za organizaciju Letnje lige uvek tražimo pomoć naših dobrih privrednika. Tako je bilo i ovoga puta. Članovi organizacionog odbora zamolili su me da pred njima pozovem Lutkinog sina Labuda i da ga pitam ga da li želi da nam pomogne. On mi je na to odgovorio, ”nemoj sad treba ti i ja da sednemo”. Rekao sam mu doslovice nema šta da sedamo nego hoćeš li da pomogneš ovu manifestaciju ili nećeš – kazao je Zindović negirajući da je uzeo bilo kakav novac.

Predsednica Skupštine Stana Marković obavestila je odbornike da je na osnovu pisanog zahteva došlo do promene na mestu šefa odborničke grupe Demokratske partije Sandžaka te da će u narednom peridou umesto Bahrije Beganovića, novi šef odborničke grupe biti Rahim Rovčanin. Ipak, Beganović se nije složio sa ovim stavom svoje stranke te je za govornicom kazao da je smena izvršena nezakonito i da on i dalje ostaje šef svoje odborničke grupe.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *