Prijepolje: Usled smrzotina četiri pacijenta zbinuta na hirurgiji

Tri starije žene i jedan muškarac usled zadobijenih smrzotina zbrinuti su na odeljenju hirurgije prijepoljske Opšte bolnice. Načelnik ovog odeljenja dr Zulkefil Sadović kaže da se radi o izuzetno ozbiljnim povredama te da su u pitanju smrzotine prstiju na rukama i nogama, jedan pacijent je životno ugrožen.
Saitović Hasim iz sela Šare na Pešterskoj visoravni, vraćao se kući u večernjim satima iz Duge Poljane gde je išao u nabavku osnovnih životnih namirnica. Međutim na pola puta do kuće, sneg praćen jakim vetrom gotovo da je zavejao ovog četrdesettrogodišnjeg poljoprivrednika, koji je jedva uspeo da stigne do komšije koji je pozvao hitnu pomoć.

Hasim Saitović zadobio teske smrzotine na Pešteri, foto: www.ppmedia.rs


– Više od pola sata ležao sam u snegu koji je bio gotovo jedan metar, nekako sam uz pomoć ruku i nogu uspeo da se izborim i stignem do prve kuće odakle su pozva pomoć- kaže drhtavim klasom Hasim Saitović.
Prijepoljski hirurzi proteklih dana imali su pune ruke posla, pored svakodnevnih operacija koje vrši stručni tim lekara, na ovo odeljenje smeštena su četiri pacijenta sa teškim smrzotinama. Uglavnom se radi o starim licima, kaže načelnik ovog odeljenja dr Zulkefil Sadović i dodaje da je posebno specifičan i zabrinjavajući slučaj stare žene Kostadinović Radmile koja živi u Srijetežima na samo par stotina metara od grada međutim o nesrećnoj starici nije ima ko da brine pa su je komšije pronašle su u snegu sa teškim smrzotinama.

dr Zulkefil Sadović obilazi promrzle pacijente, foto: www.ppmedia.rs


– Još uvek je rano govoriti o stepenu zadobijen smrzotina ali ono što je sigurno jeste da će morati da se seku prsti na rukama i nogama kod pojedinih pacijenata-, ističe Sadović i upućuje apel meštanima u udaljenim selima da obrate pažnju na stare i iznemogle komšije te da ih obilaze kako ne bi došlo do ovakvih i sličnih posledica.
PP Media

One Response to Prijepolje: Usled smrzotina četiri pacijenta zbinuta na hirurgiji

  1. vidra kaže:

    netačno. komšije nisu našle Kostadinovićku, već je uzbunu digla njena snajka došavši iz beograda veče pre evakuacije nesrećne žene da opere svoju savest što je žena napuštena i zapuštena. Starica je izvedena iz kuće uz pomoć vatrogasaca i hitne pomoći, jer je i put do kuće katastrofa.gledao sam hitnu kako proklizava sa onim njenim velikim autom, zamalo da odu u potok, bruka. A baka ima porodicu nije da nema, ali samo sa daljine i telefonom. Lakše da se o njoj brine država putem svojih službi.Pa ćemo posle da pljujemo po državi i ništa nam ne valja. A ljudi stavili glave u torbu i hajde po ženu.Sram nas bilo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *