Rvović: Vratićemo Priboj na mapu značajnih industrijskih centara

U Priboju smo svi jedan period izgubili veru u ovaj grad i u činjenicu da nešto može da bude od od njega. Ali imali smo neverovatnu sreću da Srbiju tada vodi premijer, kao što je Aleksandar Vučić. On je verovao kad mi nismo, čak i kad smo digli ruke od FAP-a, on nije i cela Vlada se uključila da pomogne Priboju”, rekao je predsednik opštine Priboj Lazar Rvović u direktnom uključenju u Jutarnji program televizije Pink, čiju realizaciju je uradila produkcija Glasa zapadne Srbije.

Rvović je naveo da su ove godine dobili milijardu dinara direktne pomoći od Vlade RS preko ministarstava i kancelarija za javna ulaganja, za obnovu infrastrukture, izgradnju školskih objekata, toplane i sportske infastrukture.

,,Uradili smo jedan segment da uredimo i ulepšamo grad. Ono što je veoma značajno i posao koji zahteva više vremena, sredstava, rada i znanja, to je da vratimo Priboj na mapu značajnih industrijskih centara”, rekao je Rvović.

Predsednik opštine istakao je da već duže vreme u gradu na Limu posluje Slobodna zona koja se prostire na 27 hektara u kojoj se nalazi modernizovan FAP.

,,Ustanovili smo režim Slobodne zone, već sada imamo zaključenih sedam ugovora i iz dana u dan sve više zainteresovanih i potencijalnnih investitora. To za nas znači mnogo, jer u ovom trenutku više od 350 ljudi je uposleno. Ugovorili smo 650 novih radnih mesta u ovom trenutku. Očekujemo u narodnoj godini, sveukupno sa novim investitorima koji su već sada gotovo izvesni, oko 1000 radnih mesta”, naveo je Rvović i dodao da je Slobodna zona kompezovala nedostatak i gubitak radnih mesta u fabrici FAP kroz zamene ispunjenja i konvenziju potraživanja u akciji.

,,FAP je oslobođen od ogromnog duga koji je u jednom trenutku bio dostigao cifru preko 100 miliona evra. Sada ova fabrika ne duguje ništa, stvoreni su preduslovi za njen održiv razvoj i sad ide projekcija na 300 održivih radnih mesta. Veliku pomoć imamo od Vojske Srbije, koja je jedan od najznačajnijih kupaca. Vojska se uključila u upravljanje FAP-om, tako da ova fabrika ulazi u odbranbenu industriju Srbije. To je dobar oslonac za ponovni oporavak Priboja i ono što je naš cilj i strategija predsednika Republike Srbije i Vlade je da Priboj opet bude industrijski centar i centar ovog dela Srbije”, izjavio je Rvović.

Rvović je rekao da je grad na Limu dobio Visoku školsku ustanovu, koja se nalazi na postoru Slobodne zone i u kojoj će se školovati mašinski inženjeri.

,,Svi oni koji odluče da se usavrše u ovoj školi imaće priliku pravog suštinskog dualnog obrazovanja u visokom školstvu. Ko god se pokaže kao dobar student i aktivno se uključi na pravi način studiranja ima sigiran posao, upravo tu u Slobodnoj zoni”, kazao je Rvović.
Izvor: GZS i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *