SDP: Novi opštinski simboli napokon ugledali svetlost dana

Nakon dužeg oklevanja aktuelne vlasti, danas je na zgradi opštine Prijepolje postavljen novi grb, nakon skoro godinu dana od njegovog usvajanja, kažu iz Sandžačke demokratske partije u saopštenju za javnost.
Prethodni grb opštine Prijepolje, koji je bio u upotrebi više od dvadeset godina, nije sadržao simbole bošnjačkog naroda. Nakon inicijative Sandžačke demokratske partije, koja je jedina od bošnjačkih partija u Prijepolju podržala usvajanje novog grba, u njemu su uneta obeležja bošnjačkog naroda, u meri u kojoj bošnjaci žive u opštini Prijepolje.
U trenutku usvajanja novog grba, u simboljičkom smislu, vraćena je vera u ravnopravnost življenja oba naroda u našoj opštini.

Postavljeni novi simboli na ulazak u opštinu, foto:www.ppmedia.rs


Ipak, sve je ostalo samo na simbolici, jer je nakon održanih lokalnih izbora u opštini Prijepolje uspostavljena jednonacionalna vlast. To nije dobro za našu sredinu, kao što ne bi bilo dobro ni da se desilo obrnuto, tj. da je formirana jednonacionalna bošnjačka vlast. Ovo je bio i razlog da predstavnici Sandžačke demokratske partije ne učestvuju u radu stalni i povremenih radnih tela u SO Prijepolje, a tako će biti sve dok u našoj opštini vlast bude jednonacionalna.
Pozivamo sve organe opštine, kao i javna preduzeća i ustanove, da dosledno primenjuju odluku o simbolima opštine Prijepolje, zaključuju iz SDP-a u saopštenju za medije.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *