Zlatar: Skijanje na prolećnim temperaturama (video)

Uprkos prolećnom vremenu i temperaturama koje prelaze 10 stepeni, snega na Zlataru ima dovoljno i ljubitelji skijanja mogu da uživaju. Svim onima koji vole ovaj sport na raspolaganju je nekoliko staza, među kojima je i jedna koja vodi do samog centra Nove Varoši.

Šef skijališta na Zlataru Salih Turkmanović, kaže da na stazama ima dovoljno utabanog snega.

„Staze su dobro uređene. Rekreativna staza je duga 600 metara i opslužuje je žičara Sidro. Cena ski pasa je 800 dinara za odrasle i 600 dinara za decu“, rekao je Turkmanović.

Prema njegovim rečima, postoji još jedna staza koja je prava retkost u Srbiji, ali i na Balkanu.

Skijanje na Zlataru na +10, foto: www.ppmedia.rs

„Ta staza je duga 1.300 metara i ona se spušta skroz do centra grada. Celom svojom dužinom je osvetljena i osnežena. Ušla je u kategorizaciju za održavanje takmičenja. To je jedna inpozantna slika, nemate predstavu dok ne stanete na skije i stazu, onda vam se otvori vidik da vidite grad. Mislim da nigde ne postoji mogućnost da se stazom spustite do centra grada, autobuske stanice i da se vratite žičarom natrag. To je pravo uživanje“, istakao je Turkmanović.

On dodaje da je dnevna cena ski pasa na žičari četvorosed 1.200 dinara.

Turkmanović ističe da je prošla godina bila solidna, ali očekuje da će ova biti znatno bolja, jer se išlo ka brojnim povoljnostima za sve posetioce ove planine.
PP Media i GZS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *