Značaj uključivanja mladih sa hendikepom

U prostorijama Kancelarije za mlade u Prijepolju u okviru projektnih aktivnosti u saradnji sa Udruženjem studenata sa hendikepom kao deo realizacije projekta „Mreža inkluzivnog rada kancelarija za mlade – MIR KZM“, Kancelarija za mlade opštine Prijepolja realizovana je edukativna radionica pod nazivom „Značaj uključivanja mladih sa hendikepom“. Ova aktivnost je namenjena aktivistima KZM-a i učenicima srednjih škola.

Edukativnu radionicu su realizovali osoblje KZM-a i članice tima Udruženja studenata sa hendikepom.
Sadržaj radionice je posvećen principima ravnopravnog uključivanja mladih sa hendikepom u omladinske aktivnosti i izjednačavanju mogućnosti u realizaciji omladinskih aktivnosti.

Radionica je zamišljena tako da na jedan zanimljiv i prikladan način svim učesnicima približi problematiku osoba sa hendikepom, da saznaju nešto više o preprekama sa kojima se oni suočavaju u svakodnevnom životu, ali i njihovim mogućnostima i potencijalima.

Radionica je održana sa ciljem podizanja svesti mladih o osobama sa hendikepom.

– Želimo da mladi razumeju i nauče šta je to hendikep, koje vrste hendikepa postoje, šta su posebne potrebe, koja je razlika između invalida i osobe sa invaliditetom, kako tim osobama prići i pružiti pomoć ukoliko im je ona potrebna- kazala je koordinatorka Kancelarije za mlade u Prijepolju Milena Jovanović. Mladi sa hendikepom nemaju posebne potrebe, već potrebe kao svaka mlada osoba, a to je da između ostalog aktivno učestvuju u društvenim aktivnostima i ja se iskreno nadam se da ćemo tu poruku danas poslali učesnicima radionice, dodala je Milena.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *