Dveri: Čudo neviđeno – od magistra do čistačice

Nismo znali za ove ambicije Danke Cvijović. Pretpostavljali smo da je zaposlenje razlog njenog prebega u SNS, ali nismo mogli ni sanjati da će kao nagradu za čin izdaje dobiti posao čistačice, konstaruju u Opštinskoj organizaciji Dveri u Prijepolju.

U saopštenju, koje prenosimo u celosti, prijepoljske Dveri navode:

Da smo znali mogli smo i mi da joj obezbedimo ovakav posao. Ili čak i bolji. Naravno u privatnom sektoru, da ne bi opterećivali ionako preopterećen budzet Doma kulture čiji je račun blokiran i čiji radnici već tri meseca ne primaju platu.

Dom kulture u problemima, v.d. direktora nema potrebnu stručnu spremu za to radno mesto kao ni dana radnog staža u oblasti kulture, savesni radnici nemaju platu, a gospođa Cvijović (ili Reljić) prima platu, a ni ne dolazi na posao. Možda ona misli da je previše kvalifikovana za posao čistačice pa se zbog toga ne pojavljuje na poslu, ali očigledno, je to trenutno jedino upražnjeno mesto na Vučićevom tržištu rada.

Možda je ovaj slučaj najbolji pokazatelj Vučićevog odnosa prema preletačima i visoko obrazovanim ljudima. Njegova politika se svodi na kupovinu tuđih odbornika i poslanika novcem poreskih obveznika a da pritom nema novca za lečenje bolesne dece u inostranstvu, za samohrane roditelje, za građane opterećene kreditima, za sportske klubove koji se gase, za siromašne koji prevrću po kontejnerima, za nova radna mesta u proizvodnji.

Ovo je ujedno i dobra poruka svima koji očekuju zaposlenje od Stane Marković i Dragoljuba Zindovića. Svi koji veruju predizbornim i postizbornim obećanjima Vučića i SNS-a moraće ubrzo da se suoče sa surovom realnošću.

Svakako, Danki Cvijović želimo svu sreću u životu i punu afirmaciju na novom radnom mestu. Ako pak, nekad poželi da se zaposli u školi na mestu nastavnika biologije, moraće da potraži neku sposobniju političku opciju pošto je od SNS-a izvukla maksimum. Do tada, mogla bi da se oglasi u medijima i objasni čime je ucenjena ili zaplašena u junu prošle godine.

OO Srpskog pokreta Dveri – Prijepolje