Prijepoljskoj bolnici stigla vredna donacija od nevladiniog sektora

Prijepolje – Nekoliko organizacija civilnog društva u okviru svojih aktivnosti organizovale su prikupljanje donacija Opštoj bolnici u Prijepolju a danas je isporučeno 240 litara himosterila, odnosno sredstva za dezinfekciju površina, određene količine tečnog sapuna, rukavica, maski, skafandera i kaljača, alkohola, vezira i zaštitnih kapa. EKG aparat stiže sutra u Prijepoljsku bolnicu.

„Postalo je očigledno da institucionalni krizni štab ne radi svoj posao kako bi trebalo, naročito je problem u manjim sredinama koje su geografski odsečene i problemi s e multiplikuju u situacijama kao što je ova, kada imamo krizu na svetskom planu. Ovo je jedna poruka spolidarnosti i poziv svim ljudima koji mogu da pomognu da se odazovu i sve informacioje mogu naći na internet stranici donacije.rs“, rekao je Marko Oljača ispred donatora.

Više od 400 pojedinaca izdvojilo je novac za ovu donaciju,zatim Fond za otvoreno druištvo, firma „Elektrovat“ a jedan deo novca donirala je i norveška ambasada.

dr Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice u Prijepolju

„Ovo je izuzetna pomoć u ovakvoj situaciji i puno će značiti nama u svakodnevnom radi sa pacijentima kada je u pitanju zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju. U ovom trenutku akcenat treba da se stavi na preventivu , koja podrazumeva distancu u kontaktima i poštovanje propisanih mera i na taj način svi pruižamo puni doprinos u borbi protiv korona viorusa . Moramo biti svesni da dok ne stigne vakcina,velika i teška borba će još trajati, rekao je dr Zoran Drobnjak, direktor Opšte bolnice u Prijepolju. On je dodao da je danas 30 pacijenata na izolacionoim odeljenju, od kojih je jedan na respiratoru.

Nakon Prijepolja, karavan ide dalje za Priboj, Sjenicu i Tutin.

GZS i PPmedia