Opština Prijepolje potpisala Protokol o saradnji sa Filmskom asocijacijom Srbije

Prijepolje – U prostorijama Opštine Prijepolje, je održana konferencija za medije na kojoj su se obratili predstavnici lokalne samouprave i Filmske asocijacije Srbije. Povod okupljanja bio je nedavno potpisan Protokol o saradnji kojim je Prijepolje zvanično upisano u katalog atraktivnih lokacija za filmske produkcije u Srbiji.

Foto: A.Rovčanin

Ovaj korak otvara vrata opštini Prijepolje za dolazak domaćih i stranih filmskih ekipa, čime će se dodatno promovisati kulturna i prirodna bogatstva ovog kraja.

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić izrazio je zadovoljstvo zbog ove saradnje, naglašavajući da je Prijepolje, sa svojom bogatom istorijom, kulturnom baštinom i netaknutom prirodom, idealna destinacija za filmske projekte. Pored prirodnih lepota filmske ekipe će imati priliku da snimaju u autentičnom ambijentu koji nudi spoj tradicionalnog i modernog.

– Potpisivanje ovog Protokola otvara nove mogućnosti za promociju našeg kraja i povećanje turističkih dolazaka. Filmovi imaju moć da privuku pažnju i podstaknu ljude da posete lokacije koje su videli na ekranu. Prijepolje ima mnogo toga da ponudi i siguran sam da će filmski stvaratelji prepoznati njegov potencijal. Nadamo se i da će se naše lokacije dopasti svima kojima budu predstavljene. Mi smatramo da su nam lokacije izuzetne i za turizam, a zašto da ne i za snimanje filmova – rekao je Popadić.

Kamena Gora, Sopotnica, Jadovnik samo su neke od lokacija koje će se naći na budućpj filmskoj mapi.

– Ovaj projekat podrazumeva mapiranje potencijalnih lokacija za snimanje filmova, potom, i formiranje nekih cenovnika. Mi smo generalno usmereni ka starncima. Negde, smisao naše asocijacije je promocija Srbije kao destinacije za snimanje ka stranim produkcijama a Prijepolju tu ima šanse –  rekla je Tanja Mitić, koordinatorka za saradnju sa članovima za lokacije ispred Srpske filmske asocijacije.

Potpisivanjem Protokola o saradnji, Opština Prijepolje postala je deo šire inicijative za razvoj filmskog turizma u Srbiji, a stručnjaci očekuju da će ovaj korak doprineti boljoj prepoznatljivosti opštine na domaćem i međunarodnom nivou.

PP Media