Odbornici Skupštine opštine Prijepolje usvojili rebalans budžeta i pohvalili rad Opštinske uprave

Prijepolje – Na sednici Skupštine opštine Prijepolje, odbornici su usvojili prvi rebalans budžeta za tekuću godinu, kao i izveštaj o izvršenju budžeta za prvu polovinu tekuće godine. Usvajanje rebalansa predstavlja prilagođavanje finansijskog plana opštine potrebama zajednice i omogućava realizaciju važnih projekata i investicija.

Foto: A.Rovčanin

Preraspodela sredstava obuhvatila je finansiranje ključnih inicijativa, kao što su izgradnja vodovoda na Jabuci, unapređenje zdravstvene zaštite, izrada projektne dokumentacije za buduće infrastrukturne projekte, kao i pokrivanje tekućih troškova korisnika budžeta. Odbornici su istakli da je ova preraspodela neophodna kako bi se adekvatno odgovorilo na potrebe stanovništva i prioritetne projekte opštine.

Pored rebalansa, odbornici su pohvalili rad Opštinske uprave, ističući efikasnost i transparentnost u sprovođenju budžetskih planova i upravljanju resursima. U svom izveštaju, predstavnici uprave su naglasili posvećenost daljem unapređenju infrastrukture i javnih usluga, sa fokusom na održivi razvoj opštine.

Foto: A.Rovčanin

Takođe, odbornici su imenovali Zvonka Mandića za vršioca dužnosti direktora Muzeja u Prijepolju, nakon što je dosadašnji direktor Asim Bećirović stekao uslove za penziju. Bećirović je prethodnih godina bio na čelu institucije i dao značajan doprinos očuvanju i promociji kulturne baštine Prijepolja.

PP Media