“FAP Korporacija” se postepeno vraća na stazu stare slave –  zapošljava 44 nova radnika

Priboj – Na Sajmu zapošljavanja i obrazovanja, koji je organizovala Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) Filijala Prijepolje, FAP Korporacija a.d. iz Priboja najavila je značajno povećanje svojih kapaciteta. Ova kompanija, nekadašnji privredni gigant u regionu, trenutno zapošljava 320 radnika i planira da angažuje još 44 novih zaposlenih iz različitih obrazovnih profila.

Foto: PP Media Prijepolje

Danka Romandić Spajić, predstavnica FAP Korporacije, istakla je da je potreba za novim radnicima rezultat povećanja obima posla.

„Od visokoškolovanog kadra tražimo diplomirane inženjere mašinstva i elektrotehnike, kao i inženjere iz istih oblasti. Pored toga, u radni odnos primamo i CNC operatere, metalostrugare, metaloglodače, automehaničare, autoelektričare, elektrovarioce, bušače i brusače“, navela je Romandić Spajić.

Danka Romandić Spajić, foto: A.Rovčanin

Tokom minule dve godine, FAP Korporacija je povećala broj radnika za više od stotinu, a prosečna plata zaposlenih gotovo je duplirana. Ovaj trend rasta pokazuje da se kompanija, uz podršku države, uspešno oporavlja i vraća na stazu starog uspeha.

Zaposlenost i rast plata ne samo da će poboljšati životni standard radnika, već će takođe imati pozitivan uticaj na lokalnu ekonomiju. Očekuje se da će povećana potražnja za radnicima doprineti razvoju drugih sektora u regionu, pružajući priliku mladim stručnjacima da se uključe u obnovu i modernizaciju proizvodnje.

PP Media