Aleksandar Mandić ponovo imenovan za vd direktora Sportskog centra u Priboju

Priboj – Odbornici Skupštine opštine Priboj, imenovali su danas Aleksandra Mandića za vd direktora Ustanove za fizičku kulutru “Sportski centar”. Mandić je i do sada obavljao tu dužnost. Zbog tragičnih dešavanja na severu Кosova i Metohije i Dana žalosti, sednica je počela minutom ćutanja.

Foto: PP Media Prijepolje

Pribojski odbornici na svom 16. zasedanju bili efikasni u radu, i dnevni red od 18 tačaka, razmatrali i doneli odgovarajuće odluke i rešnja, za svega 60 minuta.

Bez mnogo rasprave, u kojoj je, pored predlagača, jedino učešće uzeo samostalni odbornik dr Nenad Anđić, doneto je nekoliko značajnih odluka i kadrovskh rešenja.

Usaglašavajući dokument sa pozitivnim zakonskim propisima, doneta je Odluka o snabdevanju toplotnom energijom na području opštine Priboj, koja je i neophodan preduslov za uvođenje tarifnog sistema, a time i ugradnju kalilometara, kako bi krajnji korisnici utrošak toplotne energije plaćali, ne kao do sada po kvadratu prostora, nego koliko stvarno potroše.

Кako bi se maksimalno iskoristio preostali deo građevinske sezone,doneta je Odluka o poveravnju poslova rekonstrukcije ulice „12.januar“ u starom delu grada, JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj. Rekonstrukcija ulice, kao i deonica koja je već urađena, podrazumeva zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, zamenu trotora i kolovoza, koji će biti popločani behaton pločama.

Odbornici lokalanog parlamenta doneli su odluke o izmeni Plana generalne regulacije gradskog područja, o određivanju pravca pružanja državnih puteva drugog reda, koji prolaze kroz naselja opštine Priboj.

Na dnevnom redu, ovog zasedanja pribojskih odbornika, našao se i značajan broj kadrovskih rešenja.

Potvrđen je odbornički mandat Draganu Gačeviću ispred „Pokreta socijalista“, kao i prestanak mandata odborniku „Zdrave Srbije“, Milanu Кašeriću.

Doneta su i rešenja o imenovanju novog člana Upravnog odbora PU “Neven”, članova Školskih odbora METŠ i Gimnazije Priboj, kao i OŠ “Desanka Maksimović”, iz Novog Priboja, OŠ”Blagoje Polić” iz Кratova i OŠ “9.maj” Sastavci.

PP Media