Amerikanci zainteresovani za finansiranje rekonstrukcije Doma kulture

Opštinu Prijepolje posetili su predstavnici vojske USA i vojske Republike Srbije, prilikom koje je bilo razgovora o finansiranju projekta koji se odnosi na rekonstrukciju prijepoljskog Doma kulture. Projekat o rekonstrukciji Doma kulture, ukoliko dođe do njegovog sprovođenja bio bi podržan od strane američke vojske kroz finansijska sredstva u iznosu od 80 hiljada dolara, a na rekonstrukciji bi radili pripadnici vojske Republike Srbije.
prilikom posete američkog kulturnog atašea Prijepolju, pre dve godine, predstavnici lokalne samouprave iskazali su potrebu za restauracijom Doma kulture, koji zbog oštećenja prilikom bombardovanja mosta 1999. godine od strane NATO-a sada ima probleme na određenim delovima objekta. Otuda interesovanje pripadnika američke vojska, koji uz podršku vojske Republike Srbije finansiraju brojne projekte koji se tiču kulturnih objekata u celoj Srbiji.
„Projekat za rekonstrukciju Doma kulture se nalazi kod pripadnika američke vojske, a u narednom periodu oni će razmotiti situaciju i obavestiće nas o tome hoće li on biti podržan. U razgovoru su istakli da ovaj projekat ima velike šanse da bude finansiran od strane amerikanaca“, kazao je predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović.
Nakon sastanka sa predstavnicima lokalne samouprave delegacija vojske obišla je Dom kulture i bliže se upoznala sa oštećenjima na tom objektu. Iz Doma kulutre ističu da će ukoliko porojekat bude sproveden to biti od velikog značaja za ovu ustanovu.
„Iznos donacije bio bi 80 hiljada dolara, što bi nama trajno rešilo probleme, čime bi se stvorili uslovi za sprovođenje svih naših programa bez pratećih problema“, istakao je direktor Doma kulture Mirko Malešić.
Ukoliko dođe do realizacije pomenutog projekta to će biti druga rekonstrukcija Doma kulture u Prijepolju u poslednjih nekoliko godina. Naime, pre skoro četiri godine Turska razvojna agencija TIKA uložila je oko 200 hiljada evra u rekonstrukciju ovog kulturnog objekta.
PP Media