Batkovići prvaci Srbije u Seoskim sportskim igrama

Priboj – Ekipa pribojskog sela Batkovići pobednik je finala Seoskih igara Sportskog sveza Srbije, koje su od 25-28. septembra održane u Vrnjačkoj Banji.

Pobednička ekipa Batkovića

Sportisti Batkovića, su u konkurenciji predstavnika 10  gradova i opština Srbije osvojili prvo mesto i kao nagradu dobili  višenamenski sportski teren sa tartan podlogom. Drugo mesto pripalo je selu Кamenovo iz opštine Petrovac na Mlavi, a treće Brankovini iz grada Valjeva.

Zbog epidmije korona virusa ekipe su  brojale svega  po 20 takmičara, pa su pojedini  sportisti  morali nastupati u više disciplina. Tamičenja su održana u seoskim tradicionalnim disciplinama, u kojima se dokazivala i veština i brzina, spretnost i snaga. Od  navlačenja konopca, prevlačenja ruke, bacanja kamena sa ramena i skoka u dalj iz mesta, preko savladavanja prirodnih prepreka odnosno poligona, zatim narodnog rvanja i prevlačenja štapa odnosno klipka, do malog fudbala, odbojke i šaha.

U finalu Seoskih igara Srbije  proteklog vikenda u Vrnjačkoj Banji nastupile su ekipe iz Vranja, Sombora, Uba, Valjeva, Velike Plane, Кraljeva,Zaječara, Majdanpeka, Petrovca na Mlavi i Priboja.

Organizatori  i ovogodišnjih Seoskih igara Srbije bio je Sportski savez Srbije, a podršaku ekipi Batkovića  pružili su Opština i Sportski savez Priboja.

PP Media