Blistava pretpremijera mladih prijepoljskih glumaca

“Kako sam ponovo postao Saša” pozorišna predstava, Amaterske dečije scene pozorišta Doma kulture, rađena po tesktu Snežane Gnjidić u režiji Sunčice Milosavljević pretpremijerno je izvedena za brojne zvanice iz društveno političkog života i sponzore u gradu na Limu. Predstava govori o tome kako se može prevazići diskriminacija među vršnjacima,koja nastaje usled fizičke različitosti neke dece. Saša, glavni junak predstave, kog igra Lazar Budraković učenik šestog razreda Osnovne škole Vladimir Perić Vlater, je zenica oka svoje majke koja ga neprstano hrani, pa zbog gojaznosti Sašu u školi zovu “Debeli”, dok njegove drugare zbog fizičkih odlikaa zovu “Uške i Noske”. Tri dečaka non stop trpe zadirkivanja od školskih drugova, ali će zahvaljujući hrabrosti, upornosti međusobnoj solidarnosti uspeti da se odupru etiketiranju i izbore za poštovanje i drugarstvo svojih vršnjaka.

Detalj sa predstave “ Kako sam ponovo postao Saša“, foto: www.ppmedia.rs


Rediteljka predstave Sunčica Milosavljević ističe da je zadovoljna onim što je videla te da je imala vrlo malo vremena da za pripremu jedne ovako zahtevne predstave.

Lazar Budraković i Ena Mostarac, foto: www.ppmedia.rs


– Na osnovu reagovanja publike vidim da smo uradili pravu stvar, sa tematikom predstave smo pogodili pravo u metu. Ona je namenski rađena za prijepoljsku publiku – ponosno ističe nakon pretpremijere rediteljka Sunčica Milosavljević.
Za glavnog junaka predstave Lazara Budrakovića ovo je bilo prvo javno pojavljivanje na “daskama koje život znače” i ako ljubav prema glumi gaji od prvog razreda osnovne škole. Ističe da je tokom proteklih mesec dana više puta dnevno vežbao i radio kako bi na kraju sve uz pomoć rediteljke i drugara ispalo dobro.
O tome kako je ovdašnja publika odreagovala na predstavu govori podatak da su na kraju, mladu glumačku ekipu nagradili gotovo petominutnim aplauzom.
PP Media