Branislav Tomašević: Prijepoljski naprednjaci nezainteresovani za izbore, lako je bilo na Vučićevom imenu dobijati glasove, šta ćemo sad?

Član Srpske napredne stranke i aktuelni predsednik Mesne zajednice Ivanje Branislav Tomašević, nezadovoljan radom i funkcionisanjem odbora svoje stranke i načinom na koji je lokalno rukovodstvo partije pristupilo nastupajućim izborima za Savete mesnih zajednica oglasio se saopštenjem za javnost u kojem se između ostalog kaže da SNS gotovo i da ne učestvuje u izbornoj trci. Saopštenje Tomaševića prenosimo u celosti_

– U nedelju 21. oktobra 2018. godine zakazani su izbori za članove Saveta mesnih zajednica u opštini Prijepolje. Dok su se druge stranke ozbiljno pripremale za ove izbore Opštinski odbor SNS-a je totalno nezainteresovano posmatrao ovaj proces. U najvećim mesnim zajednicama SNS gotovo da i ne učestvuje na izborima. Na osnovu onoga što se dešavalo na terenu i u izbornoj komisiji, više se išlo na ruku i pomagalo Zukorlićevoj stranci nego što se radilo u korist sopstvene stranke tj. SNS-a – kaže u saopštenju Tomaševića koji dalje navodi podatke koji potkrepljuju istinitost njegovih navoda.

Da je tako pokazuju sledeći podatci:

Izbori za članove saveta MZ Prijepolje zakazani za 21.10.2018. god.

Ivanje

ukupno birača 2089

kandidata 17
kandidata SNS 3
članova biračkih odbora ukupno 17
članova SNS 5
članova SPP 14

Velika Župa

ukupno birača 3037

kandidata 20
kandidata SNS 2
ukupno članova biračkih odbora 18
članova biračkih odbor SNS 3
članova SPP 13

Prijepolje

ukupno birača 11570
ukupno kandidata 35
ukupno SNS 5
ukpno članova biračkih odbora72
članova SNS 8
članova SPP 21

Brodarevo

ukupno birača 3302
kandidata 23
kandidata SNS 2
ukupno članova biračkih odbora 30
ukupno članova SNS 2
članova SPP 15

– Dakle, izborna komisija je odlučila da u ove četiri mesne zajednice SPP ima 63 člana, a SNS
18, a predsednici biračkih odbora su gotovo svi iz SPP. Očigledan primer za to je Velika Župa, tri biračka mesta, svi predsednici iz SPP i to iz jedne familije (hodže i njihova familija), porodica Duraković. Sve ovo jasno ukazuje na činjenicu da je Dragoljub Zindović sve prepustio Samiru Tandiru. Pitamo se zbog čega i čiji je to interes?

Odgovorno tvrdim da je SNS mogao bez problema da ima predsednike u svim većim Mesnim zajednicama osim Brodareva. U ovom slučaju neće imati ni u jednoj većoj mesnoj zajednici osim Kolovrata, gde su se građani sami organizovali. Uvek smo u Župi, Ivanju i Prijepolju imali predsednike ili značajno učešće u savetima MZ. Apsurdna je situacija da sada funkcioneri SNS-a, po nalogu Zindovića, moraju da agituju da članstvo SNS-a glasa za kandidate Zukorlićeve stanke, jer nemamo svoje kandidate.

Za razliku od SNS-a, stranka koja je u opoziciji SDP se maksimalno angažovala u ovim izborima pa su dali značajan broj kandidada za članove saveta u svim mesnim zajednicama . Poređenja radi u ove četiri mesne zajednice SNS je predložio ukupno 11 kandidata, a opozicioni SDP 34, pa ima veliku šansu da odnese pobedu na ovim izborima ukoliko budu regularni, što će biti teško s obzirom na sastav biračkih odbora.

Gorak je utisak svih nas, članova SNS-a u Prijepolju, jer smatramo da smo poniženi ovakvim neradom Dragoljuba Zindovića. Lako je dobijati glasove na ime Aleksandra Vučića, ali i taj kredit će se brzo potrošiti agitujući za kandidate Zukorlićeve stranke – stoji u saopštenju dostavljenom medijima koje je potpisao predsednik MZ Ivanje i član Srpske napredne stranke.
Inače pravo glasa u nedelju imaće ukupno 33.103 birača, upisanih u deo jedinstvenog biračkog spiska za područje Opštine Prijepolje, objavila je Opštinska uprava.

Predsednica prijepoljske Skupštine Stana Marković je početkom septembra raspisala izbore koji će se održati u 30 mesnih zajednica na teritoriji opštine Prijepolje.
PP Media

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *