Brodarevci traže nastavak radova na proširenju groblja na Rosuljama – prete protestima ukoliko do toga ne dođe

Prijepolje/Brodarevo – Nedostatak mesta za sahranjivanje u islamskom groblju na Rosuljama u Brodarevu ozbiljan problem sa kojim se suočavaju žitelji ovog kraja. Iako su radovi na izgradnji novog groblja na Rosuljama, koje finansira opština Prijepolje, počeli krajem prošle godine, sredinom proleća stigla je pritužba jednog meštanina i radovi su rešenjem građevinskog inspektora zaustavljeni.

Fotografija sa početka radova na izgradnji groblja na Rosuljama, foto: PP Media

Pošto, nakon višemesečnog čekanja, da se radovi nastave, pomaka nije bilo, nezadovoljni Brodarevci uputili su se u zgradu Opštinske uprave, gde su rešenje za ovaj problem i nastavak radova potražili od prvog čoveka opštine Vladimira Babića.

– Zahtevamo od predsednika opštine da se nastave radovi na proširenju groblja. Mi više nemamo gde mrtve da sahranjujemo. Nije normalno, da budemo taoci političkog previranja i žrtve pojedinca, koji zarad ličnog benefita pravi problem celom Brodarevu – revoltirano kaže Izet Adilović.

On navodi, da su meštani Brodareva na sastanku sa Babićem, dobili obećanje da će im do petka biti pružena informacija, kada će radoviti biti nastavljeni.

Adilović poručuje, da ukoliko Brodarevci ne budu zadovoljni odgovorom, organizovaće proteste, i doći u Prijepolje, kada premijerka Ana Brnabić bude otvarala most, da od nje zatraže pomoć.

– Nadamo se pozitivnom odgovoru u petak. Ipak, ukoliko do toga ne dođe, nas više stotina okupiće se i organizovati miran protest, a kada premijerka bude dolazila da otvori most u Šarampovu upitićemo se u Prijepolje, da tražimo pomoć i od nje – zaključuje Izet.

Inače, nedostatak grobnih mesta nije jedini problem koji tišti meštane Brodareva. Oni su ogorčeni na činjenicu, da moderno opremljena fiskulturna sala godinama stoji pod ključem, dok njihova deca časove fizičkog vaspitanja obavljaju pod vedrim nebom ili u školskim hodnicima, često u nehumanim uslovima.

PP Media