Budžet Priboja uvećan za skoro 188 miliona dinara

Priboj – Danas je održana 11. sednica SO Priboj na kojoj je usvojena Odluka o završnom računu budžeta opštine za prošlu godinu i prvi rebalans ovogodišnjeg budžeta kojim je budžet uvećan za 13, 6 % tako da sada iznosi 1.569.691.000,oo dinara.

Foto: A.Rovčanin

U odnosu na osnovnu odluku, prvim rebalansom ovogodišnji budžet uvećan je za 187,963,000 dinara tako da sada iznosi 1.569.691.000 dinara. Razlozi za uvećanje budžeta obrazloženi su novim kapitalnim projektima koji se realizuju u ovoj godini poput trafostanice u Slobodnoj zoni Priboj od 27 miliona, nabavke opreme i mehanizacije za održavanje puteva 11 miliona, izrada projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i održavanje kanalizacione mreže 23 miliona kao i investiciono održavanje parka u Novom Priboju 9 miliona.

Priliku da iskritikuju planiranje i trošenje opštinskog budžeta iskoristili su odbornici Zdrave Srbije ističući brojne zamerke ali i pitanja izvršnoj vlasti na koja je odgovorio zamenik predsednika opštine Priboj Saša Vasilić.

Foto: PP Media

Bez rasprave, pribojski odbornici usvojili su izveštaj o radu za prošlu godinu Centra za socijalni rad, godišnji plan rada za 2022.godinu Opštinskog štaba za vanredne situacije a uz određene zamerke i sugestije kako odbornika i koalicione vlasti i opozicije izveštaje o radu JKP Usluga, Toplane, Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj i Opštinske uprave Priboj.

Na 11. sednici Skupštine opštine Priboj usvojeni su i predlozi Odluka o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite na teritoriji opštine Priboj i Odluke o pristupanju izradi Strategije razvoja urbanog područja grada Užica i opština Čajetina, Požega, Priboj i Bajina Bašta.

Za vršioca dužnosti direktora JP Toplana Priboj ponovo je imenovan Marko Janjušević , za vršica dužnosti direktora TO Priboj Vladan Radović dok je za vršioca dužnosti direktora Ustanove za fizičku kulturu Sportski centar Priboj ponovo imenovan Savo Spasojević. Na osnovu sprovedenog javnog konkursa, na period od 4 godine, za direktora Cnetra za razvoj usluga socijalne zaštite imenovana je Svetlana Šalipur.

PP Media