Bujični potoci u Prijepolju pokrenuli klizišta, ugroženo pravoslavno groblje

Prijepolje – Usled naglog topljenja snega i obilnih padavina koje su od početka godine zadesile prijepoljsku opštinu došlo je do naglog punjenja korita bujičnih potoka koji su pokrenuli klizišta a ugroženo je i pravoslavno groblje.

Pokok bujičar ugrpžava pravoslavno groblje u Purića potoku, foto: PP Media

Predstavnici lokalne samouprave zajedno sa predsesnikom Mesne zajednice Prijepolje Edinom Bećirovićem, obišli su tokom vikenda teren i nakon toga po hitnom postupku angažovali mašine kako bi se upravili kritični vodotokovi dok se ne izvrši stručna procena kako će se oni ukorotiti i očistiti. Reč je o tri bujična potoka u naselju  Zalug i jednim u naselju Purića potok koji ugrožava pravoslavno groblje. Jaz u naselju Luke, usled ispiranja i odnošenja zemlje pokrenuo je kliziste u Sjeničkoj ulici.

Bujični potoci prave nedaće žiteljima nekoliko prijepoljskih naselja, foto: PP Media

Prema rečima predesdnika Mesne zajednice Prijepolje Edina Bećirovića, već postoji plan mesne zajednice za elementarne nepogode u kojem je decidno navedeno koje vodotokove, propuste, šahte i alpske zahvate treba ocistiti u letnjem periodu kako bi se zimski period spreno dočekao.

Inače, pored Prijepolja površinske vode i bujični potoci velike nedaća zadaju i žiteljima Brodareva.

PP Media