Čestitke i pokloni dobrodošlice za prvake u nastavi na bosanskom u Brodarevu

U Osnovnoj školi “Svetozar Marković” u Brodarevu je počela celokupna nastava na bosanskom jeziku. Već nekoliko godina unazad u ovoj školi postoji nastava bosanskog jezika kao izbornog predmeta, a od 3.septembra ove školske godine celokupnu nastavu na bosanskom jeziku pohađaće grupa od 15 prvaka. Učenicima su, pored direktora i učetiljice, dobrodošlicu poželeli i potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Esad Džudžo, i većnici prof. dr. Sead Šemsović i Eldin Jejna i tom prilikom podelili poklone, rančeve i školski pribor, dok će đaci tokom radne sedmice dobiti i besplatne kopmlete potrebnih udzbenika.

Prisutnim roditeljima, učenicima i radnicima u nastavi se obratio i potpredsednik BNV Esad Džudžo, koji je uz čestitke prvacima i želje da budu uspešni i vredni đaci, istakao da je škola Svetozar Markovic proglašena za školu od posebnog značaja za Bošnjake i obrazovanje u Srbiji, kao i to da će BNV nastojati da očuva tu saradnju sa ovom školom i građanima Brodareva pružajući primer uspešnog i predanog rada Bošnjaka za obrazovanje na maternjem jeziku.

Rančevi i školski pribor za đake koji nastavu pohađaju na bosanskom jeziku, foto: www.ppmedia.rs

Ovakav vid nastave se po prvi put realizuje u Prijepolju i poslužiće kao ohrabrenje drugim školama u opštini pri ostvarenju prava na obrazovanje nacionalnih manjina koja su im zagarantovana Ustavom Republike Srbije.
PP Media