Četvoro dece stradalo u požaru

NOVI PAZAR – Četvoro dece stradalo je jutros u požaru u stanu u Novom Pazaru, saopštio je MUP. Načelnik odeljenja za vanredne situacije MUP-a u Novom Pazaru Darko Belić kaže da pretpostavalja da je uzrok smrt četvoro dece u jutrošnjem požaru ugljenmonoksid.

Zgrada u kojoj je buknuo požar, foto: PP Media Prijepolje

„Pretpostavljamo da su četiri maloletna lica stradala usled ugljenmonoksida. Uzroke smrti i požara utvrdiće dalja istraga“, rekao je on.

Naveo je da je četvoro dece pronađeno u jednoj prostoriji dok je dvoje starijih, koji su spašeni, bilo u drugoj.

Pripadnici MUP, Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP. Prilikom ulaska u prostorije koje su bile pod požarom, zatečena su četiri maloletna lica koja su najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom, dok su otac i majka zadobili teške opekotine.

Oni su prevezeni u bolnicu sa teškim opekotinama. Otac ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stepena na više od 50 odsto tela, dok je majka zadobila opekotine drugog i trećeg stepena. 

„Otac ima preko 50 odsto opečenih površina, oštećenje disajanih puteva, intubiran je i transportovan u KCS u Beogradu, u Centar za opekotine“, rekao je načelnik hirurškog odelenja Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefket Hajrović.

Dodao je da majka po čelu i rukama ima lakše opekotine i da će biti smeštena na hirurgiji bolnice u Novom Pazaru.

Vatrogasci su i dalje na dežurstvu kod objekta, a nadležni ispektori sprovode istražne radnje radi utvrđivanja uzroka ove nesreće.

Saučešće Ministarstva za brigu o porodici i demorafiju 

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju izražava najdublju tugu povodom stradanja četvoro dece u požaru u Novom Pazaru.

Stradanje dece je najstrašnija tragedija, koja pogađa celo društvo, a Ministarstvo ovom prilikom izražava saučešće porodici i gradu Novom Pazaru. Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim organima povodom ovog slučaja.

Tanjug i PP Media