Đaci generacije sa Zlatiborskog okruga dobili nagrade

Svečani prijem priređen za đake generacije osnovnih i srednjih škola Zlatiborskog okruga, održan je juče u Gradskoj kući u Užicu. Njih 60, od čega 21 u srednjim i 39 u osnovnim školama, koji su se istakli rezultatima koje su ostvarili tokom dosadašnjeg školovanja, dobili su od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Politike AD, zbirku od 25 kovanica sa likovima srpskih državnika, naučnika i umetnika koji su ostavili trag u istoriji naše zemlje, saopšteno je na sajtu grada.

Đaci generacije Zlabiborskog okruga

„Đaci generacije su ponos, pre svega, svojih porodica, škola i gradova iz kojih dolaze, a takođe i Zlatiborskog okruga i Školske uprave Užice“, istakla je načelnica Školske uprave Užice Ljubinka Krvavac poželevši đacima generacije da budu dobri ljudi, vrhunski stručnjaci i da nastave da nižu dosadašnje uspehe.

Čestitke đacima generacije uputio je i Dimitrije Paunović, načelnik Zlatiborskog okruga, istakavši da će država, učiniti sve da školstvo bude bolje, ali i da svi zajedno mogu doprineti stvaranju boljeg ambijenta za nalaženje posla nakon završene škole.
„Bez obzira na to kakvo vam je okruženje i kako god izgledalo, nemojte nikada da odustanete i posustanete. Borite se da budete najbolji, jer vi tako najbolji, primer ste vašim drugovima i svima onima koji vas prate“, poručio je Paunović.
GZS