Država finansira izgradnju kotlarnice na biomasu u Novoj Varoši

Nova Varoš – Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Opština Nova Varoš su potpisali ugovor u okviru „Programa za obnovu i unapredjenje objekata u javnoj svojini u oblasti obrazovanja faza II“ o izgradnji kotlarnice na biomasu u sklopu rekonstrukcije Osnovne škole Živko Ljujić.

Foto: PP Media

Nova kotlarnica će isporučivati toplotnu energiju Osnovnoj školi Živko Ljujić, Srednjoj školi, sportskoj dvorani, zgradi opštine, zgradi Biblioteke i Zavicajnog odeljenja muzeja.

– Proširenjem kapaciteta biće omogućeno da se na isti sistem priključe i zgrade Doma kulture, Inex-Pošta, upravna zgrada DHLE i zgrada policije. Vrednost radova je 233 miliona dinara za izgradnju kotlarnice, toplovoda i podstanica. Očekuje se raspisivanje javne nabavke u roku od 7 dana nakon usagalašavanja dokumentacije. Ova kotlarnica ce zameniti postojeće 2 kotlarnice koje su koristile fosilna goriva (loz ulje i mazut) za sagorevanje – naveo je u svom postu na fejsbuk profilu zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić.

Nastavak rekonstrukcije Osnovne škole kroz izgradnju kotlarnice je obećao predsednik države Aleksandar Vučić tokom posete Novoj Varoši.

PP Media