Država izdvojila dodatna sredstva za završetak vodovoda u Božetićima

Nova Varoš – Država je izdvojila dodatnih 30 miliona dinara za završetak vodovoda u Božetićima koji će omogućiti napajanje žednih desetak božetićskih sela. Državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ivana Popović rekla je da joj je drago da vidi da su dosadašnji radovi urodili plodom a da će kapacitet od 25 litara u sekundi biti više nego dovoljan.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

-Verujem da ćemo se videti veoma brzo sa dobrim vestima, i kada voda potekne u svim domaćinstva koja su do sada imala višedecenijski problem u vodosnabdevanju“, rekla je Popović dodajući da u poslednje vreme sve više posećuju lokalne samouprave ali ne milim povodom, uglavnom zbog nevremena i poplava, zato je ova poseta još draža jer se vidi zajedničko delo i zajedički trud i rad ministarstva i opštine.

Prema njenim rečima sama lokacija izvorišta je jako nepristupačna tako da dosadašnji rad i dovođenje samo mašina na izgradnju ovog vodovoda sigurno nije bio nimalo lak zadatak.

Foto: A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da je ovo istorijski projekat za ovu opštinu i to zbog napajanja dve najbogatije mesne zajednice u Novoj Varoši i to Božetića sa sedam sela i Akmačića sa šest.

„Višak vode ida na Zlatar jer je sve veće interesovanje investitora za gradnju, takođe voda će ići i u centar opštine, ali ova sela su prioritet. Veoma sam zahvalan ovom ministarstvu jer smo svih godina imali veliku podršku od njih. Ovih dana smo dobili dodatna sredstva od 30 miliona i sada ćemo raspisati javnu nabavku za izgradnju dela crpne stanice u Štitkovu, jer je prema projektu predviđeno da voda iz Trudova gravitacijom u dužini od 4 km ide do Štitkova, tu će se putem pumpi voda izbacivati u Božetiće u dužini od 1 100 metara, tu je urađen jedan potisni vod koji će 30 posto vode izbaciti na Božovo brdo kako bi i ona kuća na najvišoj nadmorksoj visini dobila vodu“, rekao je Vasiljević.

Foto:A.Rovčanin, grafička obrada fotografije: Trem print Prijepolje

Prema njegovim rečima do kraja građevinske sezone vodovod će biti završen, a onda sledi realizacija izgradnje sekundarne mreže.

Tekst je nastao u okviru projekta ““Nova Varoš iz našeg ugla””. Izradu teksta sufinansirala je Opština Nova Varoš iz sredstava za sufinansiranje projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Opštine Nova Varoš u 2023. godini. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

PP Media