Ekipe iz Nove Varoši i Prijepolja izborile plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu

Prijepolje/Nova Varoš/Beograd – Svečana dodela medalja za pobednike Državnog finala 11. Sezone Plazma sportskih igara maldih u disciplinama odbojka na pesku,Millennium Team basket 3×3 i MIS odbojka, upriličena je na platou ispred hotelskog kompleksa “Titova vila” na Zlatiboru u prisustvu proslavljenih sportista, odbojkašica Tijane Malešević i Nataše Krsmanović, i košarkaškog trenera Strajine Nedovića kao i organizatora i učesnika.

Foto: SIM

Opština Nova Varoš je bila domaćin Državnog finala u odbojci na pesku 11. sezone Plazma Sportskih igara mladih. U obe konkurencije takmičilo se po osam ekipa, uzrast 2009. i mlađi/đe. Ova dinamična i zabavna igra okupila je pobednike regionalnih finala. U jednoj od najpopularnijih letnjih igara odigrane su po četiri četvrtfinalne utakmice.

Ekipa iz Beograda Ekipa DIF (Anja-Đuka) / Anja Božić i Andrijana Đurović/ osvojila je prvo mesto. Prijepolje je dobilo svog predstavnika u muškoj konkurenciji na Međunarodnoj završnici. Posle fenomenalne borbe u finalu zlatnu medalju osvojila je ekipa Princezice /Mahir Mehović i Zahir Musić/.

Prema Pravilniku Plazma Sportskih igara mladih dalje idu po dve prvoplasirane ekipe iz obe konkurencije tako da u Split idu i odbojkašice iz ekipe Zlatar 1 Nova Varoš i odbojkaši iz Beograda, ekipa Partizan.

PP Media