Elektronska pijaca za novovaroške poljoprivrednike

Nova Varoš – Usled ograničenja kretanja građana, kao i zatvaranja zelenih pijaca, koji su deo propisanih mera u toku trajanja vanrednog stanja, izvestan broj poljoprivrednika ima teškoća u plasmanu svojih poljoprivrednih proizvoda.

Vađenje krompira u novovaroškom kraju

– U cilju ublažavanja posledica ovih mera na promet primarnih poljoprivrednih proizvoda, obaveštavamo sva registrovana poljoprivredna gazdinstva koja žele da prodaju svoje proizvode da mogu kontaktirati savetodavce Poljoprivredne savetodavne i stručne službe „Užice“, kako bi  njihovi proizvodi bili besplatno objavljeni na sajtu Agroponuda. Agroponuda je portal na kome se mogu pronaći ponude poljoprivrednih gazdinstava iz cele Srbije i koji je dostupan trgovcima i otkupljivačima. Ažuriranje i administraciju sajta Agroponuda  vode jedino savetodavci PSSS „Užice“ i na njemu objavljuju ponude koje traju 15 dana. Ponudu formira sam poljoprivredni proizvođač – kažu u saopštenju za javnost Opštinske uprave Nova Varoš.

– Ukoliko su registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Nova Varoš zainteresovana da svoje primarne poljoprivredne proizvode ponude u okviru Agroponude, potrebno je da svaki zainteresovani proizvođač dostavi: Ime i prezime, broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG), jedinstveni matični broj građana (JMBG), broj kontakt telefona, adresu i opštinu stanovanja, kao i vrstu i količinu proizvoda koji žele da prodaju preko ovog sajta. Кontakt telefon za prijavu: 031/513-754 E-mail: pssuzice@sbb.rs – navodi se u opštinskom saopštenju.

PP Media