Fekalije plutaju brodarevskim sokacima, opštinari obećali trajno rešenje problema

Prijepolje/Brodarevo – Meštani brodarevskog naselja Grahovišta ovih dana izloženi su nesnosnom smradu fekalija, koje se izlivaju iz cevi nedovršene kanalizacione mreže.

Fekalije izlivene na ulici, foto: GZS

„Predstavnici proše vlasti ovde su obećali gradnju kanalizacione mreže i zaista vrlo brzo počelo je kopanje i postaavljanje cevi, ali se nije uradilo do kraja, odnosno cev nije uvedena dalje u postojeći kanalizacioni sistem. Кako sam saznao i ovo što je urađeno nije imalo projekat, a na taj sistem je priključeno više od 30 domaćinstava”, kazao je za Glas zapadne Srbije meštanin ovog naselja Mevludin Mujezinović.

On je istakao da se fekalije izlivaju na ulicu i da su oni u strahu od moguće zaraze.

„Obratili smo se nadležnima u opštini i oni su nam rekli da je za nastavak i priključenje u centzralni kanalizacioni sistem potrebno prvo uraditi projekat, a mi se plašimo da će se to odužiti i da će se i ovo obećanje završiti isto kao i kod njihovih prethodnika”, priča Mujezinović.

Tragom ove informacije obratili smo se članu Opštinskog veća Arminu Mujezinoviću iz Brodareva, koji nam je potvrdio da je situacija zaista alarmantna, ali da je projekat urađen kao i da su obezbeđena sredstva u iznosu od milion dinara za povezivanje postojeće kanalizacione cevi na kanalizacioni sistem.

„Naše Komunalno preduzeće je uradilo projekat, ali su opredeljena sredstva nedovoljna jer su u međuvremenu poskupele cevi, pa je Veće moralo ponovo da donese odluku o obezbeđenju nedostajućih sredstava. Sada je i to završeno i već sledeće sedmice kreću radovi, kako bi se ovaj problem rešio”, kazao je Mujezinović.

On je istakao da će i pored toga što će se problem izlivanja rešiti ostati sporno legalizovanje tog kraka građenog bez projekta i dozvole.

GZS i PP Media