Francuski umetnik izložio svoja dela u Prijepolju

U Velikoj galeriji prijepoljskog Doma kulture izložena je postavka parižkog slikara Loran Maria Žuber. „Velika je čast što su se umetnički radovi jednog ovakvog umetnika našli u našoj galeriji“, istako je na izložbi direktor Doma kulture Mirko Malešić.
Francuski umetnik, Loran Maria Žuber, sa poštovanjem prema tradicionalnim vrednostima veza i tkanja u Srbiji, doneo je svoju inspiraciju ženama u Prijepolju, koje će sarađivati na projektu u okviru Umetničke kolonije Mileševa, a što će ljubitelji umetnosti imati priliku da vide u Domu kulture krajem avgusta, rečeno je na izložbi.
Finasijerka i realizatorka projekta Arlyne Von Blitz je istakla da je ona veoma uključena u socijalna pitanja integracije različitih izolovanih etničkih i verskih grupa jednih sa drugima, kao i njihovom relacijom sa kluturom, ekonomskim životom grada i ostatka sveta. Mi radimo ovaj posao kroz performan, ples i pozorište. „Kada sam upoznala Lorena i čula ga kako govori o njegovim projektima saradnje u umetnosti diljem sveta, to me je ispirisalo da uzmem učešće u ovom projektu“, kazala je ona i dodala da je u Prijepolje došla na poziv Mirka Malešića, kako bi finansijski pomogla realizaciju samog projekta.
Loran Maria Žuber rođen je u gradu Narbon u Francuske 1952. godine. Razvijao je brojne projekte širom sveta, u Japanu, južnoj Africi, severnoj Americi i šire.
Postavka ovog čuvenog francuskog umetnika boraviće u Prijepolju narednih 20 dana.
PP Media