Gužva na Gostunu, česti verbalni sukobi između vozača

Početak jula i smena turista uzrok su većeg protoka vozila i pojačanog saobraćaja na svim putevima, a posebno ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj. Na graničnom prelazu Gostun na ulasku u Crnu Goru, tokom nedelje popodne zadržavanja su bila veća od jednog sata. Povremeno je dolazilo i do zastoja u saobraćaju, zbog teškog mimoilaženja vozila uzanom magistralom, sporadično je bilo i verbalnih sukoba među vozačima.

Česti sukobi među vozačima zbog čekanja, foto: www.ppmedia.rs

– Vozači kamiona, kojih puno ima, ne drže dovoljno rastojanje među sobom, u koloni ih ima po desetak pa ih je gotovo nemoguće zaobići a da vam ne stigne vozilo iz susednog pravca u susret što na uskom putu kakav je ovaj donosi nedaće – kaže jedan od vozača koji se nalazi u koloni i čeka više od jednog časa na ulazak u Crnu Goru.

Gužva na graničnom prelazu Gostun, česti verbalni sukobi među vozačima putničkih vozila i teretnjaka, foto: www.ppmedia.rs

Inače, u nedelju je na magistralnom putu Pljevlja – Prijepolje na deonici od Pljevalja do graničnog prelaza između Srbije i Crne Gore – Jabuka, bila totalna obustava saobraćaja u terminu od 8.30 do 12.00 časova. Do obustave saobraćaja je došlo zbog prolaska teške rudarske mehanizacije.
PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *