Još petoro obolelih od morbila u užičkom kraju

Pored prošlonedeljnih tri, kod još pet pacijenata je potvrđen virus morbila, a sumnja postoji za još jednog zdravstvenog radnika, rečeno je za ZOOMUE u Zavodu za javno zdravlje Užice.

„U petak smo odneli sumnjive uzorake pet pacijenata od kojih su četiri potvrđena. Dobili smo u međuvremenu potvrdu i da je jedno naše dete koje se lečilo u Beogradu obolelo. Sumnja postoji kod još jednog zdravstvenog radnika i sutra će biti odnet uzorak na potvrdu ili odbacivanje“, rekla je doktorka Aleksandra Andrić.

Od dosadašnjih osam obolelih na području koje obuhvata Zdravstveni centar Užice tri su zdravstveni radnici.

„Jedna pacijentkinja iz Kosjerića bila je hospitalizvovana, ali njeno opšte stanje je dobro i otpuštena je kući. Svi pacijenti su na kućnom lečenju i dobrog su opšteg stanja, bez komplikacija“, kazala je Andrić.

U bolnicama u Užice, Prijepolju i Priboju od 22. februara na snazi je zabrana posete pacijentima zbog, kako je saopšteno iz ZC, nestabilne epidemiološke sitaucije respiratornih oboljenja, porasta broja oboljenja sličnih gripu i respiratornih oboljenja, kao i epidemije morbila u Srbiji.
Izvor: ZOOMUE

One Response to Još petoro obolelih od morbila u užičkom kraju

  1. Essay kaže:

    E iz tog fakulteta izlaze studenti koji nemaju pojma o zivotu. Pune im glave kojekakvim zastarelim stvarima koje im u zivotu nece trebati, a ono sto im stvarno treba jedva ih uce. Znaci trecina gradiva je totalno nepotrebno, trecinu bi trebalo updatovati da budu u skladu sa 21. vekom i jedna trecina je zapravo i korisna. I iz godine u godinu ima sve manje i manje brucosa. Profesorima tamo studenti sluze kao neki ukras, cisto da imaju titulu profesora na fakultetu”. Jako malo profesora i asistenata koje se istinski trude da studente nesto nauce, svima je najvazniji samo biznis. Izuzev Lajosa. Lajos je cool.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *