Komunalna higijena i medijski dinar u fokusu Opštinskog veća u Prijepolju

Prijepolje – Opštinsko veće u Prijepolju dalo je saglasnost na godišnje programe poslovanja Centra za socijalni rad, Predškolske ustanove Miša Cvijović i Javnog komunalnog preduzeća Lim.

Prijepoljski većnici, foto: A.Rovčanin

Veće je donelo odluku o pokretanju postupka za eksproprijacije zemljišta u gradskom jezgru u cilju izgradnje pristupnih saobraćajnica novom mostu u Šehovića polju. Konkurs za sufinasiranje projekata javnog informisanja skinut je sa dnevnog reda Opštinsokog veća i vraćen na doradu stručnim službama.

Komunalna higijena u gradu na Limu, prema mišljenju većnika, proteklih godina nije bila na zavidnom nivou. Kako bi se stanje promenilo lokalna samouprava izvojila je dodatna novčana sredstva za rad ovog preduzeća.

– Strateško opredeljenje opštinske vlasti je da podigne komunalnu higijenu na veći nivo. U toj želji, mi smo opredelili značajna sredstva Komunalnom preduzeću. Pored redovnih novčanih sredstava, dodatno smo obezbedili 30 miliona za povećanje tehničkog kapaciteta JKP Lim – navodi zamenik predsednika opštine Prijepolje Esad Hodžić.

Izgradnjom pristupnih saobraćajnica, kod novom mosta na Limu, stvoriće se uslovi za nova ulaganja i privredni razvoj Prijepolja, smatra prvi čovek opštine Vladimir Babić.

– Jako nam je bitno da pređemo na drugu obalu reke Lim, kako bi pospešili privredna ulaganja i rasteretili grad od preteranog saobraćaja. Ovo nam je izuzetno bitan projekat, koji planiramo etapno da realizujemo tokom naredne tri godine – kaže Babić.

Mediji će u Prijepolju na opštinski dinar morati još da čekaju, konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informaisanja skiut je sa dnevnog reda i vraćen službama na doradu.

– Razlog odlaganja raspisivanja medijskog konkursa jeste visok gornji limit koji je predviđen nacrtom konkursa a koji jedan medij može da dobije. Neki članovi veća su opravdano tražili da se to promeni – naglašava Babić.

Opštinsko veće donelo je rešenje o razrešenju i imenovanju upravnih i nadzornih odbora u Turističkoj organizaciji, Muzeju i Biblioteci.

PP Media