Kreće rekonstrukcija najduže ulice u Starom Priboju

Priboj – Vlada Srbije, preko ministarstva bez portfelja za ravnomerni regionalni razvoj finansiraće sa 20,8 miliona dinara obnovu ulice „12. januar” u Starom Priboju. Ugovor su danas potpisali predsednik opštine Lazar Rvović i ministar Edin Đerlek.

Đerlek i Rvović stavili paraf na ugovor vredan 20,8 miliona dinara, foto: A.Rovčanin

Vrednost ove investicije je 20,8 miliona dinara, što će pokriti 60 odsto sanacije ulice „12. januar” koja se proteže duž celog Starog Priboja, statak novca obezbediće lokalna samouprava.

„Mi smo primer efikasnosti videli kroz dosta realizovanih projekata i moram da priznam da nikada veću podršku nismo imali. Od dogovora do početka same realizacije dva meseca je prošlo, za sve ove godine baveći se ovim poslom veću efikasnost nisam doživeo. Nama je ovaj projekat jako značajan jer je nastavak rekonstrukcije ulice “12. januar”, mi smo planirali da završimo prošle godine ali su nam nedostajala sredstva, i sada sa ovom pomoći mi ćemo je kompletno završiti. I tu nije samo bitan estetski momenat, već je dotrajala i vodovodna i kanalizaciona mreža. Pre dve godine smo doneli strategiju da revitalizujemo kompletan Stari Priboj, da ga osavremenimo i osvežimo. Takođe smo sredstvima države uradili stolariju, fasadu i rasvetu i doprineli energetskoj efikasnosti Doma kulture, a uradili smo i digitalizaciju. Onda smo pomoću Ministarstva turizma uradaili stazu pored Lima a u toku je i tenderska procedura za sređivanje izletišta prema Osovniku. Rekonstruisana je i stara pijaca i taksi stanica. Deo po deo Starog Priboja uređujemo i biće to najlepši deo naše opštine”, rekao je predsednik opštine Lazar Rvović.

Foto: A.Rovčanin

Ministar Edin Đerlek je kazao da će Vlada Republike Srbije nastaviti snažno da podržava opštinu Priboj kao i da je od prethodne posete ovoj opštini, kada je dogovorena realizacija ove investicije, prošlo manje od dva meseca.

Nakon sastanka i potpisivanja ugovora ministar Đerlek je obišao Ulicu „12. januar” čija rekonstrukcija sledi.

PP Media