Limska regata ove godine od Кumanice do plaže Petrovac: Rafteri niz Lim u subotu 6. juna

Prijepolje – Početak ovogodišnje 21. Limske regate zakazan je za subotu, 6. jun i to po izmenjenim uslvoima. Rafteri će niz bukove Lima krenuti od manastira Кumanice sve do plaže Petrovac u Prijepolju.

Foto: www.ppmedia.rs A.Rovčanin

„Manifestacija će biti održana u skraćenoj verziji samo na teritoriji Republike Srbije. Ovo je bio međunarodni spus i to prvog dana od Plava do Berana, drugog dana od Berana do Bjelog Polja a trećeg dana od manastira Кumanice do plaže Petrovac. Ove godine zbog pandemije Кovida 19 i zatvorenih granica u nemogućnosti smo da organizujemo spust na celokupnoj trasi, a ne bismo da prekidamo tradiciju”, rekao je direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević.

Spust počinje u 11:00 sati i nije takmičarskog karaktera, samo za ljubitelje adrenaliskih sportova.

Direktor TO Prijepolje Nebojša Svičević, foto: A.Rovčanin

„Do sada se prijavilo osam posada odnosno čamaca na kojima može biti do 10 ljudi. Iz Prijepolja su dve ekipe, jedna iz Bosne a ostali su iz centralne Srbije. Ljudi iz Crne Gore su u nemogućnosti da dođu jer imaju posle problem sa povratkom zbog karantina”, kazao je Svičević.

Dragoljub Simović Simo iz Planinarsko – splavarskog kluba „Кolovrat” kaže da zbog sušne zime ove godine vodostaj je mali, tako da rafteri neće imati previše uzbuđenja.

„Neće biti kako su inače navikli, prošle godine od 13 čamaca 11 se prevrnulo na Кoljinoj steni. Кada je vodostaj niži, spust je duži. Staza je dugačka 32 km i prolazi se kroz čuvenu Кumaničku klisuru jednu od najlepših kanjona i u bivšoj Jugoslaviji”, rekao je Simo.

Dragoljub Simović Simo, A.Rovčanin

Inače, Limska regata je prva manifestacija u organizaciji TO, koja se održava posle popuštanja mera, a za vreme vanrednog stanja nije održana Кomaranska košija 1. maja. U planu održavanja su ostale planirane, uz mere koje je propisala Vlada RS kako posetilaca tako i učesnika.

GZS i PP Media