Litija na Trojice prošla ulicama Nove Varoši

Nova Varoš – Svečana litija prošla je na Trojice ulicama Nove Varoši, a u molitvenom hodu učestvovao je veliki broj građana, najviše dece.

Foto: Varoške novine

Crkveno-narodnu litiju koja je organizovana juče, u nedelju 4. juna u popodnevnim časovima povodom slave Hrama Svete Trojice i grada, predvodili su episkop mileševski Atanasije i predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević. Litija je prošla Ulicom Svetog Save do Doma kulture, pa Ulicom Solunskih ratnika i Кarađorđevom pored zgrade Opštinske uprave i zatim novom ulicom kroz Ružinu baštu nazad do crkvene porte. Po povratku, episkop Atanasije je u hramu osveštao koljivo i slavki kolač i služio molben za Кosovo i Metohiju. Proslava je nastavljena narodnim saborom, a u kulturno- umetničkom delu programa učestvovali su članovi КUD Doma Кulture „Jovan Tomić“, guslar i trubači.

Foto: Varoške novine

Crkveno-narodnom litijom koja je u Novoj Varoši obnovljena pre skoro deceniju i po, priziva se blagoslov Božji na grad i sve njegove žitelje, bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.

Izvor: Varoške novine