Litvanac najbrži na Jadovniku (video)

Prijepolje – Konstantin Biktimirovs iz Litvanije pobednik je trke na najdužoj stazi Jadovničkog ultramaratona koji je minulog viknda održan na padinama jedne od najlepših planina u jugozapadnom delu Srbije. Drugi kroz cilj na platou Doma kulture prošao je Duško Momić, dok su treće mesto podelili Živko Tomić i Aleksandar Marković. U konkurenciji dama, na stazi dugoj 73 kilometra najbrža je bila Žudana Djokić a za njom su na cilj stigle Kristina Radović i Sandra Trojanović.

U muškoj kategoriji iznad 45 godina starosti najbrži je bio Raymond Hallai, koji je trijumfovao ispred Prijepoljca Miralema Karišika, treći je bio Aleksandar Mitić. Na istoj stazi i kod žena prva je a bila Vera Velimirović.

Pobednik trke na 53 kilometara bio je Dušan Bazić, drugi je Milijan Dimitrijević, a treći Predrag Zlatković. Najbolja seniorka na 53 kilometra bila je Miluša Bošković iz Crne Gore. U kategoriji preko 45 godina kod muškaraca prvi je bio Milan Bijelić, drugi Dragan Jocić a treći Radomir Milić. Kod žena starijih od 45 godina pobedila je Milena Kunej.

Pobednik trke od 22 kilometra bio je Antonije Kijanović iz Prijepolja. Drugo mesto pripalo je Marku Popinu dok je treći Aleksandar Štajfer.

U konkurenciji seniorki na stazi od 22 kilometra, najbrža je bila Tatjana Jovanović, koja je trijumfovala ispred Olivere Milić. Kod muškaraca, na istoj deonici, preko 45 godina najbolji je bio Igor Simić, drugi je Svante Lundgren a treći Slavoljub Šarić, dok je kod seniorki najbrža bila Aleksandra Todorović.

Peti Jadovnički ultramar ultramaraton okupio je ukupno 209 trakača iz 10 zemalja, koji su trčali na tri staze po izuzetno teškim vremenskim uslovima za ovo doba godine.

Organizatori manifestacije, kao i prethodnih godina bili su Klub ekstremnih sportova ,,Fijulj,, Udruženje gradjana ,,Jadovnik” u saradnji sa Skyrunning asocijacijom Srbije.

PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *