Ljajić: Neću biti u Vladi, ali ostajem u politici, SNS glavni partner u parlamentu i na lokalu

Novi Pazar/Prijepolje – Ako sam rekao da neću biti u vladi, nisam rekao da ću prestati da se bavim politikom, izjavio je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) i potpredsednik Vlade Rasim Ljajić i najavio da uoči izbora neće biti razgovora sa drugim partijama dok se ne definišu pozicije sa SNS kao dosadašnjim koalicinim partnerom.

Rasim Ljajić tokom posete firmi Matador u Velikoj Župi, foto: Facebok

„Razgovarao sam pre nekoliko meseci sa Vučićem i verujem ćemo tev razgovore nastaviti nepsoredno pre raspisivanja izbora. Cenim da smo od prvog dana korektni partneri i da nismo nijednim svojim potezom davali povoda da nas biloko optuži za nelojanost“, rekao je Ljajić u interbjuu za današnje „Večernje novosti“.

Na pitanje da li je već započeo predizborne pregovore, Ljajić kaže da je SNS jedina stranka s kojom je bilo razgovora.

Rasim Ljajić obišao porodicu Tumbul u Zavinograđu, foto: Facebok

„Sigurno je da nećemo voditi nikakve razgovore dok sa naprednjacima ne definišemo konačne pozicije. Tako da ćemo o samostalnom nastupu da razmišljamo ukoliko oni odluče da u nekom drugom formatu ili nekoj drugoj koaliciji idu na izbore“, rekao je Ljajić.

Komentarišući najavu smanjenja cenzusa sa pet na tri odsto glasova, Ljajić je ocenio da je Srbiji „zaista potrebna izborna nova zakonska regulativa“ jer „sadašnji izborni zakon ima mnogo manjkavosti“ i da cenzus nije „ni jedini ni glavni problem“.

„Pored stepenastog cenzusa koji smo svojevremeno predlagali tu mislimo i na drugačiju raspodelu mandata u Skupštini, da u raspodeli mandata unutar stranaka ne učestvuju stranačke vrhuške već sami izborni rezultati“, rekao je Ljajić.

Rasim Ljajić u poseti porodici Gojak u Brodarevu, foto: Facebok

Inače, tokom proteklog vikenda Ljajić je obišao prijepoljski i brodarevski kraj. Nakon sastanka u Brodarevu i Zavinograđu i poseta porodicama Gojak i Tumbul, on je u firmi “Matador” uglednog biznismena Dženana Kujevića razgovarao sa privrednicima iz Velike Župe i okoline.

Danas i PP Media