Malinari: Nedimović obećao da će biti veća otkupna cena maline, u Prijepolju situacija znatno drugačija

Predsednik Asocijacije malinara Srbije Dobrivoje Radović rekao je da je razgovarao s ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem koji je potvrdio da pregovara sa vlasnicima hladnjača da otkupnu cenu malina povećaju na 125 do 135 dinara po kilogramu.

Radović je rekao da ga je ministar poljoprivrede pozvao pošto je Asocijacija malinara najavila proteste i da je obećao da će raditi na problemu niske otkupne cene malina.

Malinari su jutros najavili mirne proteste vožnjom automobilima po svim gradovima u Srbiji u petak, 22. juna, zbog niske otkupne od 50 do 80 dinara po kilogramu malina.

“Ministar Nedimović je rekao da je juče imao sastanak s vlasnicima hladnjača, i da će i danas sa njima razgovarati kako bi rešili problem prebacivanja smrznute maline iz hladnjača na jugu u veća skladišta u centralnoj Srbiji da bi mogao da se nastavi otkup”, kazao je Radović.

Na pitanje kako će se rešiti probleme niske otkupne cene, Nedimović je, po rečima Radovića, obećao da će otkupljivači morati da povećaju cenu.

Ipak situacija na terenu je znatno drugačija, uprkos najavama ministra Nedimovića cena maline u Prijepolju značajno je pala. Naime, zbog kiše koja proteklih nekoliko dana pada u ovom kraju i lošeg kvaliteta roda hladnjačari su snizili otkupnu cenu maline sa 120 na 80 dinara u zavisnosti od kvaliteta i klase roda. Pojedini proizvođači kažu da u ponedeljak na nekim otkupnim mestima nije vršen otkup.
Izvor: Novosti i PP Media

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *