Meštani MZ Sastavci ne moraju više preko granice po ličnu kartu

Priboj – Meštani sela Sastavci i drugih okolnih, koja gravitiraju ovoj mesnoj zajednici, da bi stigli do centra Priboja moraju preći četiri granična punkta u jednom pravcu. Obnavljanjem zgrade mesne zajednice u kojoj će sada biti smeštena mesna kancelarija i prostorije MUP-a umnogome će im olakšati i skratiti proceduru vađenja ličnih dokumenata, a predviđeno je i opremanje seoske ambulante.

Obnovljena zgrada MZ Sastavci, foto: G.Reković

Predsednik opštine Priboj Lazar Rvović rekao je da će mesna kancelarije biti stavljena u funkciju odmah posle praznika, a nada se da će i prostorije MUP-a to brzo učiniti, iako je kod njih procedura malo komplikovanija.

„Meštani ne samo Sastavaca već i celog područja moći ćnje bez dolaska u Priboj da ovde izvade ličnu kartu, pasoš, izvod iz matične knjige i svu ostalu dokumentaciju po koju su pre morali u opštinu i policijsku stanicu. Opredelili smo sredstva, da na proleće još bolje opremimo i stvorimo uslove za rad seoske ambulante. Posebno me raduje što će na ovom mestu biti smešteno i sedište novootvorene Zemljoradnička Zadruga Sastavci. Ove godine ministarstvo nije opredelilo sredstva za taj projekta, a nadam se da će se ta greška ispraviti naredne godine. Sada ćemo mi iz lokalnog budžeta podržati program zadruge sa kojim su oni konkurisali kod ministarstva”, kazao je Rvović.

Prvi čovek grada na Limu, foto: Rina

Predsednik Mesne zajednice Sastavci Stevo Vilotić zahvalan je opštinskom rukovodstvu koje je imalo razumevanja za ovaj kraj i njegov opstanak.

„Ponosan sam i kada čujem da se radi i u Кratovu i u Rači, Sjeverinu, Strmcu gde god bilo, svi građani to treba da cene. Otvaranjem ove kancelarije građani će lakše dolaziti do svojih dokumenta da ne idu u Priboj”, rekao je Vilotić.

Emin Bećević iz Sjeverina kaže da će mu ovo mnogo značati, jer ne mora da ide do Priboja i da dangubi, a do neba se zahvalio onome koji se oko ovoga angažovao.

GZS i PP Media