Milica Drobnjaković novi sekretar Skupštine opštine Priboj

Odbornici Skupštine opštine Priboj izabrali su jednoglasno u ponedeljak diplomiranu pravnicu Milicu Dronjaković za novog sekretara lokalnog parlamenta. Za njen izbor glasao je 31 odbornik. Ona je na tom mestu nasledila Đorđa Dujovića koji je nedavno postavljen za novog vd načelnika Opštine uprave.

Odbornici su usvojili i treći rebalans budžeta za ovu godinu. Usvojen je i predlog Odluke o usvajanju Povelje gradonačelnika a zatim i lokalni antikorupcijski plan koji u skladu sa evropskim tekovinama približava opštinu Priboj pregovaračkim poglavljima.

– Lokalni antikorupcijski plan svrstava Priboj u red retkih opština koje su donele taj akt koji će na transparantan način smanjiti diskrecionost pri odlučivanju i donošenju odluka. U narednom periodu biće formirane i Komisije koje će pratiti rad i raspisivati konkurse – kazao je novinarima predsednik Skupštine opštine Priboj Boris Mrdović.

Skupština je donela rešenja o razrešenju i o imenovanju novih članova Školskog odbora u osnovnim školama i u Predškolskoj ustanovi „Neven“.
PP Media