Ministarka Tatjana Matić posetila Prijepolje, potpisan ugovor za sanciju parka Narodnih heroja

Prijepolje – Ministarska trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić posetila je opštinu Prijepolje i tom prilikom razgovarala sa rukovodstvom te lokalne samouprave o projektu adaptacije parka „Narodnih heroja“, za šta je ministarstvo na čijem je čelu izdvojilo 39,5 miliona dinara. Takođe, na sastanku je bilo reči i o budućim investicijama koje bi trebalo da se realizuju u ovoj opštini, kao i postavljanju optičkog interneta u ruralnom i gradskom području.

Foto: A.Rovčanin

Nakon sastanka u lokalnoj samoupravi ministarka je posetila kompaniju Es komerc, jednog od najvećih proizvođača organske hrane u Srbiji.  

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Prijepolje  Vladimir Babić i Senad Jonović, vlasnik i direktor firme“ Jonović gradnja“ potpisali su ugovor o sanaciji parka Narodnih heroja u Vakufu, vredan 39,5 miliona dinara, za šta je novac izdvojila država, preko Ministrstva trgovine, turizma i telekomunikacija. Radovi na ovom projektu počeće čim vremenski uslovi to dozvole.

Foto: A.Rovčanin

– Projekat predviđa kompletnu sanaciju i uređenje parka. Rok za završetak radova, koji bi trebalo da počnu sa prvim sunčanim danima, je 90 dana od uvođenja u posao. Pored nas poslove će izvoditi još dve firme iz Beograda – kaže Senad Jonović direktor i vlasnik firme „Jonović gradnja“.

Foto: A.Rovčanin

Predsednik opštine Vladimir Babić iskazao je zadovoljstvo što Vlada Srbije brine i o razvoju malih sredina, kao što je Prijepolje. On je naveo, da je sanacija parka u Vakufu veliki i značajan projekat na celu opštinu.

– Hvala Vladi Srbije što brine i o malim sredinama. Nadam se da je rekonstrukcija parka samo početak dobre i uspešne saradnje resornog ministarstva sa opštinom Prijepolje – istakao je Babić.

Foto: A.Rovčanin

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je tokom minulih sedam godina opštini Prijepolje za projekte razvoja turizma ukupno opredelilo blizu 65,5 miliona dinara. Pored sanacije parka u Vakufu, ove godine biće finansirana i izrada projektno tehničke dokumentacije za uređenje grada Mileševca.

– Nadam se da će rekonstrukcija parka, koji je blizu samog centra grada, doprineti atraktivnosti samog Prijepolja. Razvijaćemo zajedno turistički potencijal koji imate, a on će se ogledati pre svega u eko turizmu, seoskom turizmu, aktivnom turizmu. To je ono, što ovu destinaciju može da učini privlačnom turistima – istakla je ministarka Tatjana Matić.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije, Tatjana Matić, foto: A.Rovčanin

Nakon razgovora u lokalnoj samoupravi ministarka je obišla kompaniju Es komerc, jednu od najvećih firmi u državi, koja se bavi proizvodnjom zdrave hrane i upoznala sa procesom izrade nekih  proizvoda robne marke „Volim dobro u ljudima“.

Poseta firmi Es komerc, foto: A.Rovčanin

Minisatrka će posetu Polimlju nastaviti u sredu, kada će u Priboju razgovarati sa čelnim ljudima opštine o projektima koji će biti realizovani u ovoj godini na teriotriji te opštine.

PP Media