Monografija “Hasan Hanić – život i delo” predstavljena prijepoljskoj publici (video)

Nakon Beograda i Novog Pazara dekan i profesor Beogradske bankarske akademije Hasan Hanić predstavio je monografiju koja se bavi njegovim životom i delom u svom rodnom gradu. Na promociji koja je priređena u Muzeju u prisustvu velikog broja poštovalaca o monografiji su govorili nekadašnji amabasador Jugoslavije u Moskvi profesor doktor Budimir Lazović i profesor doktor FPN i Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Čedomir Čupić.

Monografija “Hasan Hanić – živo i delo” satkana na 340 strana koje obuhvataju deset poglavlja predstavljena je ljubiteljima pisane reči u Prijepolju. Dobrodošlicu profesoru Haniću u rodni grad i čestitke povodom izlaska monografije uputili su prvo predsednik opštine Dragoljub Zindović i direktor Muzeja Slavoljub Pušica, zatim je i njegov učenik a sada doktorant na Beogradskoj bankarskoj akademiji Edo Duran, koji je tom prilikom kazao da su poznanstvo i razgovor sa dekanom Hanićem odlučujuće uticali na njegovu odluku da ekonomskim naukama trasira svoj životni put i buduću karijeru.O monografiji su govorili prof. dr Lazović koji je opisao dekana Hasana Hanića kao čoveka neospornog stručnog autoriteta o čijem stvaralačkom delu najbolje govori jezik cifara, dok je profesor Čupić govorio više o dekanu Haniću kao čoveku koji nikada nije zaboravio svoj zavičaj.

Detalj sa promocije monografije Hasana Hanića, foto: www.ppmedia.rs

Zahvaljujući rezultatima u svom 40-godišnjem stvaralačkom radu, ime profesora Hanića je već ušlo u spisak najistaknutijih ekonomista u našoj savremenoj ekonomskoj istoriji.Svima koji su došli na promociju profesor Hanić se zahvalio kao i onima koji su pomogli da ova knjiga ugleda svetlost dana.
Izdavač monografije je Institut za ekonomske nauke iz Beograda.
PP Media